‘Winterstop voor amateurvoetbal’

De winterstop voor het voetbal is vroegtijdig aangebroken nu bekend is geworden dat de coronamaatregelen zeker tot in december duren.

Waar de meesten al vreesden voor een winterstop in het amateurvoetbal, daar kwam dinsdagavond zo goed als zeker de bevestiging van minister Hugo de Jonge. Die kondigde aan dat de huidige coronamaatregelen zeker tot in december zullen duren.

Daarmee lijkt het dus onwaarschijnlijk dat de bal dit jaar nog gaat rollen. Ook gezien het feit dat er niet op normale wijze getraind kan worden door de voetbalclubs. Veel clubs uit de regio van de Kanaalstreek speelden tot nu toe maximaal vier wedstrijden en sommige clubs zelf nog maar een enkele doordat er coronabesmettingen waren.

Langer door voetballen

Dat houdt in dat er veel wedstrijden in het nieuwe jaar ingehaald zullen moeten worden. De hele maand juni, waarin geen wedstrijden ingepland staan zal ongetwijfeld worden gebruikt als ‘inhaalmaand’. Ook doordeweekse wedstrijden lijken nodig te zijn om een volledige competitie af te werken. Een ander scenario is dat de KNVB wellicht kiest voor een halve competitie, alhoewel de KNVB dat niet in haar reglement heeft staan. De eerste speelronde in 2020/2021 staat gepland voor 16 en 17 januari.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Kanaalstreek O23 Beloften Cup op herhaling met mooi deelnemersveld

Komend seizoen gaat de FC Kanaalstreek O23 Beloften Cup weer op herhaling met een ...

BNC en Henry Meijerman verlengen samenwerking

Henry Meijerman is ook komend seizoen de hoofdtrainer van BNC.

KNVB en CVTD: Blijven voetballen!

Er wordt de komende weken gewoon op alle niveaus doorgespeeld.