SPW zonder moeite langs Nieuweschans: 11-0, Eling op schot

SPW was flink op schot tegen Nieuweschans en schoot er elf in.

SPW is het gehele seizoen al flink op schot en dit was tegen hekkensluiter Nieuweschans niet anders. Het was een kat- en muisspel op sportpark Noord, dat resulteerde in een 11-0 overwinning voor de Knoalsters. Ook deze week was Benjamin Eling weer trefzeker, hij scoorde maar liefst vier keer en staat nu op 25 goals in totaal.

Eenrichtingsverkeer

Het was deze middag eenrichtingsverkeer richting het doel van Nieuweschans. SPW kwam al binnen vijf minuten op voorsprong via Chris Reijke en daarna ging het snel. Achtereenvolgens scoorden Jelmer Valk, Benjamin Eling, Lars Timmer en Bram Poelman in een tijdsbestek van nog geen tien minuten. Hierna deed de thuisploeg het iets rustiger aan en door het tweede doelpunt van Eling werd de ruststand bepaald op 6-0. De pauze werd overigens al na veertig minuten aangevangen.

Zonder spanning

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Een wedstrijd zonder spanning, waarbij er af en toe gejuicht kon worden voor een doelpunt. In de tweede helft scoorden Eling (twee) en Bram Poelman en Chris Reijke maakten ook hun tweede doelpunt. Ook Rodan Farell pikte nog zijn doelpuntje mee. Hij benutte een penalty, die hij mocht nemen in plaats van Eling die twee keer had gemist tegen Oldambster Boys.

Ongeslagen status

Komende zondag speelt SPW tegen koploper PJC. Bij een overwinning of gelijkspel zijn de Pekelders kampioen, echter zal de ploeg van Henry Meijerman hier een stokje voor willen steken om zo de ongeslagen status te behouden. En wellicht zit de titel er dan alsnog in, wanneer PJC nog een misstap maakt.