Terug in de tijd: Borger maakt gehakt van Vitesse ’63: 16-1

Borger liet Vitesse ’63 volledig kansloos en won met 16-1.

Op de laatste speeldag stond er voor beide elftallen niet meer veel op het spel. Vitesse had zich veilig gespeeld, Borger moest nacompetitie spelen. De ploeg uit Koekange kwam met een veredeld B-elftal opdraven en dat heeft de club geweten. Vitesse werd naar de slachtbank geleid door Borger, dat met een 16-1 overwinning de competitie afsloot.

In de eerste helft wist de ploeg uit Koekange de schade nog enigszins te beperken en stond het slechts 5-1 bij rust. Niek Scheltinga en Ronald Bulthuis hadden twee keer gescoord, Luuk Kenter maakte het vijftal vol. Tussendoor had Rob Bennink nog wat teruggedaan voor de gasten.

Telraam

Na de pauze kon het telraam erbij gepakt worden op sportpark De Drift en was het prijsschieten geblazen voor Borger.  Er kwamen maar liefst elf doelpunten bij aan de kant van de thuisploeg. Erwin Kuiper scoorde een hattrick in de tweede helft, Bulthuis prikte er ook nog twee bij. Kenter, Wiljan Vos, Niek Scheltinga, Sander van der Veen, Mark Meinema en Mark Hoving maakten het rijtje van doelpuntenmakers compleet in deze enorme monsteroverwinning: 16-1.