Terug in de tijd: PJC – Borgercompagnie 40-0!!

Zonder meer een van de grootste uitslagen die ooit heeft plaatsgevonden in het amateurvoetbal.

Het weekje monsterscores kunnen we natuurlijk maar met één wedstrijd afsluiten. Op 26 april 2017 eindigde de wedstrijd tussen PJC en Borgercompagnie maar liefst in 40-0!! Een bizarre score die niet snel in de regio van de Kanaalstreek weer overtroffen zal worden. 

Het was een inhaalduel waarin Borgercompagnie maar met negen spelers aantrad. De club had niet meer spelers tot haar beschikking en had ook nog een speler op doel staan. Het bleek een vrijbrief voor PJC, dat bij rust al met 21-0 voor stond. Na de pauze ging het iets minder aan de kant van de thuisploeg, het scoorde ‘slechts’ 19 keer.

17 doelpunten

Topscorer die avond werd Harold Hut, de aanvaller scoorde 17 doelpunten. Kevin Weerd (8x), Bart Harms (4x) Ricardo Buitelaar (3x), Joey Piening (2x), Bert Meijer (2x), Hans Nitters (2x) Ronald de Jonge, Arjan van der Laan waren de andere doelpuntenmakers.

Bizar doelsaldo

Huidig Veelerveen-trainer Gert de Wal kon destijds zijn ogen niet geloven en grapte doodleuk dat het er nog wel tien meer mochten zijn. PJC werd dat seizoen ook kampioen in de zondag 5e klasse F met 70 punten uit 26 wedstrijden. Mede dankzij de 40-0 overwinning op Borgercompagnie eindigde PJC op het absurde doelsaldo van 161 doelpunten voor en 30 tegen. Harold Hut werd met 46 doelpunten topscorer. Het bleek naar later een van de laatste wedstrijden van Borgercompagnie geweest te zijn, de club hield na dat seizoen op te bestaan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gevoelige nederlaag voor Musselkanaal

In de laatste wedstrijd voor de winterstop ging Musselkanaal met één punt voorsprong op ...

HOC kansloos onderuit tegen EMMS

HOC heeft de spanning in de titelrace in de vierde klasse D niet terug ...

Westerwolde en Actief na negentig minuten volledig in evenwicht

Westerwolde moest ondanks een flitsende start tegen Actief genoegen nemen met een punt.