Terug in de tijd: Negental TEVV ten onder tegen WVV

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd tussen TEVV en WVV en eindigden beide ploegen het duel niet met elf man. De Winschoters wonnen met 0-3.

Eddie Schoenmaker (links) in achtervolging op Melvin Ubels (foto: FC Kanaalstreek)

Lange tijd leek het erop dat TEVV een goed resultaat kon behalen tegen kampioenskandidaat WVV. De Winschoters speelden namelijk vooral tegen zichzelf en na 55 minuten kwamen zij zelfs met tien man te staan. De thuisploeg wist deze man meer situatie echter niet uit te buiten en 20 minuten voor tijd ging het helemaal mis. Topschutter Martijn Drent schoot zijn ploeg op voorsprong en doelman Kok moest vertrekken na een onnodige rode kaart. Uiteindelijk eindigde het duel in een geflatteerde 0-3 overwinning voor WVV, dat hierdoor weer aan kop gaat in 1F, en stapte TEVV met negen spelers van het veld. Uiteraard levert dit schorsingen op, die men niet kan gebruiken richting het einde van de competitie.

Niet verontrustend

In de eerste helft was er weinig aan de hand voor de ploeg van Hans Kamphuis. WVV had meer aanvallende intenties dan TEVV en voetbalde gemakkelijker, maar verontrustend werd het niet. Na tien minuten leek de voorsprong voor de Winschoters wel in de maak, maar de normaal zo trefzekere Martijn Drent schoot voorlangs na goed voorbereidend werk van Bert Jan Haaijer. WVV probeerde vaak het spel te maken via middenvelder Kevin Wiegman, maar even zo vaak werd er voor de lange bal gekozen. Dit werd meerdere malen afgevlagd door de neutrale grensrechter en wanneer dit niet zo was bleek Nick Kroeze op snelheid niet te kloppen.

Weinig sympathie

In het verdere verloop van de eerste 45 minuten vielen er weinig grote kansen te noteren en viel het vooral op dat de gasten steeds meer tegen zichzelf gingen voetballen. Ook het arbitrale trio kon op weinig sympathie van de rood-zwarten rekenen en het fluiten voor buitenspel zorgde voor veel irritatie. Dit kon wel eens gunstig zijn voor de thuisploeg, die voorlopig weinig te duchten hadden van de nieuwe koploper en de 0-0 ruststand bood perspectief voor de tweede helft.

Vlam in de pan

Deze ging voortvarend van start, met in de eerste minuut gelijk een schot van de van WKE overgekomen Fernando Slagveer. Vlak daarna kreeg spits Jan Jaap Wever een goede kopkans, maar hij kon de voorzet van Sander Marissen niet tot doelpunt promoveren en kwam hard in aanraking met de paal. Na een kleine tien minuten in de tweede helft vloog de vlam in de pan en moest WVV-er Melvin Ubels na vermeend natrappen het veld verlaten. Echter wist TEVV niet te profiteren van deze man-meer situatie en werden de gasten sterker.

Aan de stok

Een lange bal van keeper Serkan Akbas leidde vervolgens de voorsprong in voor WVV. Zijn trap belandde bij Bert Jan Haaijer, hij stuitte op doelman Wim Kok, maar in de rebound was het goudhaantje Martijn Drent die de bal binnen kon schieten. Daaropvolgend kreeg Kok het aan de stok met Haaijer en kreeg hij na een opstootje ook de rode kaart gepresenteerd. Hiermee benadeelde de sluitpost zijn team behoorlijk, want met elf tegen tien had TEVV nog steeds zicht gehad op de gelijkmaker en wellicht meer.

Beslist

Het liep dus helemaal anders, want de ingevallen doelman Rob Hölscher moest nog twee tegentreffers incasseren. Zo’n tien minuten voor tijd zorgde aanvoerder Gerard Buwalda vanaf de stip voor de 0-2, nadat Martijn Drent in de zestien meter was gevloerd door Kroeze. Diezelfde Kroeze zag vijf minuten later zijn sliding bestraft worden met zijn tweede gele kaart. Ook hij kon dus gaan douchen en is net als Wim Kok voor de volgende wedstrijd geschorst.

Pijnlijke middag

Met nog negen TEVV’ers op het veld kreeg Martijn Drent drie minuten voor tijd nog een enorme kans op zijn tweede treffer van de middag, maar op aangeven van Kevin Wiegman schoot hij voor open doel naast. Diezelfde Wiegman, de beste man aan de kant van WVV, zorgde in de 89e minuut nog wel voor de geflatteerde 0-3. Zelfs een eretreffer zat er niet voor de thuisploeg, Jan Jaap Wever raakte de lat, en dus beleefde TEVV een hele pijnlijke middag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Degradatiespook waart rond in Nieuw Buinen

Nieuw Buinen trad zaterdagavond aan tegen Rolder Boys met een verdedigingsblok van vijf spelers, daarvoor ...

Sellingen berooft Scheemda van ongeslagen thuisstatus

Met een minimale zege op SC Scheemda won Sellingen haar tweede wedstrijd op rij ...