Terug in de tijd: EEC in kaartenfestival langs De Treffer ’16

In een enorm kaartenfestival wist EEC van De Treffer ’16 te winnen.

De openingswedstrijd van het seizoen tussen EEC en De Treffer ’16 is gistermiddag uitgelopen op een kaartenfestival. Hoewel de titel anders doet vermoeden, was het geen harde wedstrijd, maar vond de scheidsrechter het toch nodig 13 keer geel en 2 keer rood te trekken. Qua doelpunten werd het 3-1, waardoor de ploeg uit Ees ook drie punten kon bijschrijven.

Rollen omgedraaid

De beginfase van deze Kanaalstreek-derby was voor de gasten uit Tweede Exloërmond. Echter wisten zij dit niet in doelpunten om te zetten en toen EEC-back Erwin Huizing na twintig minuten de bal vanaf 35 meter in de kruising schoot waren de rollen omgedraaid. Diezelfde Huizing scoorde ook voor rust op fraaie wijze de 2-0 en zo leek er niks aan de hand voor de thuisploeg.

Twee keer rood

In de tweede helft drong De Treffer ’16 meer aan en waren zij zeker gelijkwaardig aan EEC. En na enkele gele kaarten, en rode kaarten voor Eesenaren Sam de Jong en Stefan Sanders, hadden zij voldoende mogelijkheden om iets terug te doen. Dit lukte pas in de slotfase door een goal van Patrick Prins, die de aansluitingstreffer maakte: 2-1.

Over de streep

EEC speelde op dit moment al met negen man, waarmee zij in het laatste kwartier probeerden de winst over de streep te trekken. Zij kwamen dan ook goed weg toen Jhonny Windt alleen voor doelman Lubbers naast schoot. Gelukkig voor hen was het Luuk Hofman die in blessuretijd met een vrije trap de drie punten veilig stelde.