FC Emmen komt dramatische eerste helft niet meer te boven tegen Vitesse

Emmen liep in de eerste helft achter de feiten aan en verloor ook van Vitesse.

De situatie van FC Emmen wordt er niet rooskleuriger op na de nederlaag tegen Vitesse. In Arnhem verloor het met 3-1, waarin het met name in de eerste helft zwaar ondermaat was aan de kant van Emmen. Vitesse kreeg weinig tegenstand, maar moest na een klein half uur wel verder met tien man na een rode kaart voor Riechedly Bazoer. Pas in de tweede helft liet Emmen zijn tanden zien, maar toen was het pleit eigenlijk al beslecht na de 3-0 achterstand bij rust. Verder dan een tegendoelpunt kwam men echter niet, ondanks dat er nog wel aantal mogelijkheden kwamen op meer.

Vitesse drukte Emmen van meet af aan naar achteren en dat leverde al snel een voorspong op. Doelman Felix Wiedwald haalde Armando Broja onderuit binnen het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Oussame Tannane faalde niet en schoot raak: 1-0.

Goud waard

Diezelfde Tannane bleek halverwege de eerste helft wederom goud waard bij de 2-0. De aanvaller maakte een fraaie actie, trok naar binnen vanaf de rechterkant en schoot onberispelijk binnen. Vitesse leek op rozen te zitten, maar moest enkele minuten later verder met tien man. Bazoer raakte vol de knie van Sergio Peña en na raadplegen van de VAR kreeg Bazoer rood. Desondanks kreeg Emmen voor rust nog een tegentreffer te verwerken. Thoma Bruns stak Lois Openda weg en de aanvaller verschalkte Wiedwald: 3-0.

Impulsen van invaller Carty

Na de pauze kwam Emmen met name dankzij de impulsen van invaller Luciano Carty beter in de wedstrijd. Niet verwonderlijk was het dan ook dat Carty aan de basis stond van de 3-1 van Michael de Leeuw. De aanvoerder van Emmen kon eenvoudig binnen tikken op aangeven van Carty. Die had zelf ook de 3-2 op de schoen, na een schitterend hakballetje van de Leeuw. De invaller had de bal voor het intikken, maar mistte jammerlijk.

Vitesse kwam er nauwelijks meer uit, maar deelde af en toe nog wel een speldenprik uit. In het laatste kwartier kwamen er nog twee mogelijkheden voor Emmen met afstandsschoten van Laursen en Peña, maar Pasveer liet zich niet meer passeren.  Beide ploegen scoorden niet meer, zodat Emmen wederom zonder punten bleef.