Feyenoord – FC Groningen: Vooruitblik

Voor FC Groningen wacht een lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Gezien de huidige stand in de Eredivisie mag er gesproken worden van heuse subtopper. Feyenoord staat 6e met 15 punten uit 7 duels, FC Groningen heeft twee punten minder uit evenveel duels. Op papier zijn de Rotterdammers echter de favoriet. 

De laatste uitzege van Groningen dateert immers alweer van het jaar 2007. Daarnaast kunnen de Groningers ook niet beschikken over hun aanvalsleider Jørgen Strand Larsen. De Noor heeft rust nodig en is met vakantie gestuurd door de Groningers. Zo hoopt trainer Danny Buijs straks te kunnen profiteren van een optimaal fitte Strand Larsen, die de laatste weken goed op dreef is voor Groningen. De kans is dan ook aanwezig dat Remco Balk in de spits verschijnt. Eerder velde de jongeling Ajax al met een treffer, wellicht kan de aanvaller het kunstukje herhalen tegen Feyenoord in de Kuip.

Geen aanvalsleider

Ook de Rotterdammers kunnen niet beschikken over een echte aanvalsleider. Zowel Nicolai Jørgensen en Robert Bozenik zijn geblesseerd. Waarschijnlijk zal Bryan Linssen weer in de punt staan en zullen Ridgeciano Haps en Steven Berghuis hem vanaf de flanken ondersteunen. De Rotterdammers wonnen donderdag nog met 3-1 van CSKA Moskou en lijken langzamerhand weer wat beter in vorm te komen na een aantal moeizame weken. Toch liggen er wel kansen voor Groningen, dat goed op de nul kan spelen. Als de Trots van het Noorden de rijen achterin gesloten weet te houden, dan kan men zo maar eens een goed resultaat meenemen uit Rotterdam.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bekerduels 1 september

Overzicht van de bekerduels die vandaag gespeeld worden.

Stand zondag 3e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse C.

Programma zaalvoetbal 8 februari

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die vandaag op het programma staan.