Vitesse – FC Emmen: Vooruitblik

FC Emmen wacht een pittige uitwedstrijd tegen mede-koploper Vitesse

De wedstrijd tussen Vitesse en FC Emmen is het tweede lastige duel in een pittig vierluik voor de club uit Drenthe. Dat vierluik begon vorige week thuis tegen Feyenoord en heeft nog wedstrijden in petto tegen AZ (uit) en Ajax (thuis). 

Elk punt dat daarin mee genomen kan worden lijkt een mooie bonus voor FC Emmen. En vorige week tegen Feyenoord leek dat punt er lange tijd in te zitten, maar in blessuretijd kreeg het tiental van Emmen nog de 3-2 om de oren. Een deceptie, nadat de Emmenaren bijna een uur lang met tien moesten spelen wegens een rode kaart van Anco Jansen.

Schorsingen

De ploeg van Dick Lukkien zal het tegen Vitesse dan ook zonder Jansen moeten stellen, maar kan wel weer beschikken over Nikolai Laursen die terugkeert van een schorsing. Ook Marko Kolar ontbreekt net als Robbert de Vos, die nog geblesseerd zijn. Tegenstander Vitesse verwelkomt Oussama Tannane weer terug in de ploeg na een schorsing. De ploeg uit Arnhem kent een uitstekende seizoenstart en verloor alleen van Ajax, waarmee het samen bovenaan staat. Voor Emmen zal het vooral zaak zijn om onder de druk van Vitesse uit kunnen voetballen, om zo eventueel te kunnen profiteren van de geboden ruimtes. Daarin biedt de 1-1 in Arnhem van het voorgaande toch enigszins perspectief op een resultaat voor Emmen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 2e klasse L

Overzicht van de stand van de zondag 2e klasse L.

Live: Stadskanaal – Musselkanaal

Om 14:00 uur gaat de bal rollen in de Kanaalstreekderby tussen Stadskanaal en Musselkanaal. ...

Programma zaterdagvoetbal 4 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag 4 maart op het programma staan.