Terug in de tijd: Buinen grijpt winst in slotfase tegen EEC

Buinen trok in de slotfase aan het langste eind en won daardoor de derby van EEC.

Foto Andries Middelbos: Thorsten Leeuw is de gevierde man na de winnende treffer voor Buinen gescoord te hebben.

Buinen heeft de winst weten te pakken in de Kanaalstreekderby tegen EEC. In een weinig verheffende derby trok Buinen in de slotfase aan het langste eind. Thorsten Leeuw werd de gevierde man aan de kant van Buinen door in de laatste minuut de 1-2 te scoren. Daarmee ging de winst naar de ploeg, die daar deze middag ook de meeste aanspraak op maakte.

Op een kletsnat sportpark De Dillen schotelden EEC en Buinen niet het vooraf verwachtte spektakel voor aan de toeschouwers. Het zware veld maakte het voetballen ook lastig, maar zowel EEC-doelman Jasper Lubbers alsmede zijn collega Buinen-doelman Don Veninga werden in de eerste helft nauwelijks in verlegenheid gebracht.

Brilstand

Buinen had in die eerste helft meer de bal dan de thuisploeg, maar de echte finesse in de eindfase ontbrak om gevaar te stichtten. Behoudens een aantal afstandsschoten van Wim Wilts en Marc Haandrikman kwamen de bezoekers niet in de buurt van het doel van de thuisploeg. Dat gold ook voor EEC, dat alleen Mark Wanders een keer een bal voorlangs zag schieten. Zo waren de kansen spaarzaam in de eerste helft en was de ruststand van 0-0 een logisch gevolg.

Snelle treffers na rust

Hoe anders was dat na rust, waar na een paar minuten spelen de 1-0 al op het scorebord verscheen. Het was Ferdie Ottens die uit een hoekschop de bal binnen knikte. Echt lang kon EEC niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het ook al weer 1-1. Marc Haandrikman kon afwerken na een goede voorzet van Mart Hoving.

EEC kreeg via Wanders daarna nog een mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de aanvaller schoot de bal in het zijnet. De betere kansen in de tweede helft waren echter voor de gasten en met name Durk Vos had tot tweemaal toe de gelegenheid om te scoren, maar verzuimde om zijn ploeg op voorsprong te brengen.

Slotminuten

In de laatste minuten van de wedstrijd viel alsnog de 1-2 voor Buinen. Invaller Leeuw hoefde alleen maar het laatste tikje te geven na een voorzet van invaller Mark Sikkema, waardoor de buit zo goed als binnen was voor Buinen. Marc Haandrikman had er daarna nog 1-3 van kunnen en misschien wel moeten maken, maar miste alleen voor doelman Lubbers waardoor het bij 1-2 bleef.