Terug in de tijd: Klinkende zege voor Westerwolde in streekderby tegen Wedde

Westerwolde trakteerde Wedde op een forse nederlaag.

Westerwolde heeft de forse nederlaag tegen Gasselternijveen op een uitstekende wijze weggepoetst. In en tegen Wedde walste Westerwolde over de thuisploeg heen en won het uiteindelijk maar liefst met 0-6. Met name in de eerste helft werd Wedde op inzet en dadendrang volledig overklast door de getergd ogende Vlagtwedders.

Vanaf de aftrap liet Westerwolde zien dat het gebrand was op een goed resultaat en het uitwissen van de nederlaag tegen Gasselternijveen. Herhaaldelijk was er dreiging in de zestienmeter van Wedde, hetgeen al in de 7e minuut leidde tot een door scheidsrechter van Ittersum uit Winsum afgekeurde treffer van Frank Riks. In de ogen van de leidsman had de andere helft van de tweeling een te felle duw uitgedeeld.

Doeltreffend

In de 12e minuut was het dan wel raak. Vanuit een scrimmage voor het doel van keeper Jarno Kip van Wedde wist René v.d. Laan vanuit een halve draai met links de oud-doelman van Westerwolde te passeren. Tien minuten later kon Kip de bal andermaal uit het doel halen. Nu was het broer Kevin v.d. Laan die de trekker doeltreffend overhaalde, nadat Joan Solano uit een voorzet vanaf de rechterkant de bal onbereikbaar voor de doelman op de paal kopte. V.d Laan joeg daarna de terugspringende bal in het doel: 0–2.

In de 37e minuut was het spits Solano die zijn eerste van deze middag liet aantekenen. Via een snelle aanval over de linkervleugel werd hij met een prima voorzet vrij voor het doel van Wedde gezet. Moeiteloos tikte hij de bal binnen. Wedde wilde wel, maar kwam in feite niet verder dan de zestienmeter van Westerwolde. Behoudens een aantal corners waren er geen noemenswaardige kansen voor de thuisploeg. Laatste wapenfeit in de onderhoudende eerste helft was een vliegend schot van laatste man Martin Boer dat op fantastische wijze door Kip werd gepareerd.

Bij de les

In de tweede helft een iets meer aandringend Wedde. Maar ook nu stond de defensie van Westerwolde weer prima en was iedereen steeds goed bij de les. Wel moest doelman Henk Hebers van Westerwolde nog een keer handelend optreden door een hoge bal fraai over de doellat te tillen. Westerwolde mocht niet over pech klagen toen de deze middag op grote afstand leidende arbiter een lichte duw in de rug binnen het strafschopgebied ten opzichte van Frank Riks met een strafschop voor Westerwolde bestrafte. De koud in het veld staande Jeremy Hekman, die de geblesseerde René v.d. Laan was komen aflossen, belastte zich met de elfmeter en schoof de bal dan ook in de 70e minuut beheerst binnen.

Niet zelfzuchtig

Op het randje van buitenspel kwam Hekman in de 81e minuut andermaal oog in oog met doelman Kip, die hij fraai omspeelde, waarna hij de bal in het lege doel kon schuiven. Bijna had hij in de relatief korte speeltijd ook nog een hattrick weten te maken. Dit keer was Hekman opnieuw oog in oog met de goalie van Wedde niet zelfzuchtig en legde de bal precies op maat breed in de voeten van Solano die zodoende op eenvoudige wijze in de 85e minuut zijn tweede van de middag kon laten aantekenen. Wedde had intussen de moed al opgegeven en na het laatste fluitsignaal van van Ittersum kon de tweede fraaie derbyoverwinning door Westerwolde dan ook uitbundig gevierd worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen pakt punt in Bareveld

Gasselternijveen wist de drie punten niet mee naar huis te nemen uit en tegen ...

Fotoverslag: SC Stadskanaal op titelkoers

Titelkandidaat SC Stadskanaal had op bezoek bij Sleen weinig te duchten. Al na enkele ...

Stadskanaal gelijk tegen WVV

Op sportpark ‘Pagedal’ wilde Stadskanaal-trainer Rick Slor graag zien hoe zijn team stand kon ...