Terug in de tijd: Mussel veel te sterk voor SETA

Mussel was een maatje te groot voor SETA en won met ruime cijfers.

Een echte derbysfeer heerste er voor aanvang van het duel tussen SV Mussel en buurman SETA op sportpark De Slenk. Een wedstrijd werd het echter nooit. Daarvoor was de thuisploeg gewoon veel te sterk. Het duurde echter tot na de rust dat de SV het overwicht ook in klinkende cijfers uitdrukte.

Deksel op de neus

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Sietzema lag het initiatief bij de equipe van trainer Tseard van der Meer. Het resulteerde binnen vijf minuten in drie hoekschoppen op rij. Gescoord werd er echter nog niet. Daarvoor moest het thuispubliek, zo’n 250 toeschouwers waren op de derby af gekomen, wachten tot halverwege de eerste helft. De uitstekend spelende spits Lars Hemmes kopte tegendraads in. Doelman Patrick van der Werff was kansloos. Voor en na de goal liet de thuisploeg tal van mogelijkheden onbenut en kreeg het op slag van rust het deksel op de neus. Uit een scrimmage werkte Ricardo van der Werff de bal achter Joost Hammenga.

Magnifieke pass

Waar de Slenkbewoners voor de pauze uiterst slordig met de kansen om sprongen, waren ze na de thee juist ontzettend effectief. In twee minuten tijd liep het uit naar een 3-1 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. Opnieuw Lars Hemmes na een prachtige aanval via Rick Breedveld en Dennis Huitsing en aanvoerder Arjan Raveling die vanaf rand zestien prachtig binnen krulde waren de doelpuntenmakers. Ruim een kwartier spelen later stond de 5-1 eindstand op het bord. Lars Hemmes stelde niet zelfzuchtig Bryan Boels in staat om te scoren en Rick Breedveld zette met een magnifieke pass Wim Wubs alleen voor Van der Werff. De snelle rechterspits faalde niet.

Versierde doelpalen

SETA voorzitter Jan Hartman keek alles vanaf de tribune aan en zag zijn ploeg dus kansloos ten onder gaan: “SETA is beter in versieren dan in voetballen, dit is een wanvertoning,” bromde de preses, doelend op de blauw wit versierde doelpalen. Die energie hadden de bezoekers inderdaad beter in de wedstrijd kunnen stoppen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer wordt op tijd wakker

Na drie wedstrijden waarin steeds gelijk werd gespeeld, trok Alteveer in de wedstrijd tegen ...

Borger is BSVV duidelijk de baas

Na lange tijd één van de grote titelkandidaten te zijn geweest, was Borger uiteindelijk ...

NWVV sprokkelt weer een puntje

In de wedstrijd tegen Avereest begon NWVV uitermate slecht aan de wedstrijd. Na een ...