Terug in de tijd: Koploper Weerdinge een maatje te groot voor HOC

Koploper Weerdinge nam drie punten mee uit Odoorn en won van HOC.

Vooraf mocht de wedstrijd tussen HOC en Weerdinge als een topper bestempeld worden. Op het veld was het dat qua strijdlust en inzet zeker, maar voetballend gezien was Weerdinge de bovenliggende partij. De koploper kreeg met name in de eerste helft al voldoende kansen om dat in de score uit te drukken, maar verzuimde dat. In de tweede helft ging het wel meer gelijk op, maar waren de betere kansen voor Weerdinge. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door de beste man van het veld: Willem van Loenen.

Niet verwonderlijk

Op deze zonnige herfstdag trok Weerdinge fel van start tegen HOC. De thuisploeg probeerde wel op te bouwen, maar kwam niet of nauwelijks onder de druk uit, die Weerdinge continu leverde. Dat de gasten de eerste treffer maakten was dan ook niet verwonderlijk. Aaron Brinks had de bal zelf al moeten binnen koppen, maar zag uiteindelijk zijn teamgenoot Sven van Veen de bal binnen knikken. Weerdinge hield het betere van het spel en het lukte HOC maar niet om onder de druk uit te komen. Dat leverde ook kansen op voor de bezoekers, maar doelman Nieborg zat er met een aantal goede reflexen prima tussen.

Alerte Wiggers

Het duurde zeker een half uur voordat HOC de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Dat was wel direct een behoorlijke, maar op aangeven van Sander Marissen lukte het Richard Wiggers niet om te scoren. Weerdinge had het zich voor rust makkelijker kunnen maken door een tweede treffer te maken, maar faalde daarin. Op slag van rust werd dan ook nog enigszins onverwacht de 1-1 gemaakt door Wiggers. Na een goede actie van Jens Brüning was de pijlsnelle aanvaller het meest alert en werkte hij de bal tegen de touwen.

Meer grip

Een mooie opsteker voor HOC, dat na rust wat meer grip op het duel kreeg. Ook leek het vele druk zetten van Weerdinge vermoeidheid op te roepen bij de gasten. Ondanks dat HOC wat meer aan de bal was had het moeite om echt grote kansen te creëren. Die grote kansen kwamen er echter wel voor Weerdinge. Na een kwartier spelen in de tweede helft had Weerdinge opnieuw op voorsprong moeten komen, maar rechtsbuiten Patrick Lassche schoot de bal tegen de buitenkant van de paal nadat hij alleen voor doelman Nieborg was opgedoken.

Handenbindertje

Ook Weerdinger-aanvaller Brinks, die ook in de eerste helft al een paar mogelijkheden om zeep had geholpen, deed een duit in het zakje. De spits kon ook alleen door op doelman Nieborg, maar die hield zijn ploeg met een prima redding op de been. De snelle voorwaartsen van Weerdinge bleken bij tijd en wijle dan ook een plaag voor de defensie van HOC. Met name de vaardige Van Loenen was een echt handenbindertje en de buitenspeler zorgde ook voor de 1-2. Na een goede individuele actie verraste hij doelman Nieborg met een uitstekend schot in de korte hoek.

Verdiende winnaar

Qua kansenverhouding was de voorsprong verdiend te noemen en dus moest HOC met nog een klein kwartiertje te gaan alles of niets gaan spelen. Dat speelde Weerdinge nog meer in de kaart, maar het kon niet van de geboden ruimtes profiteren. Met name Brinks mocht zich dat aanrekenen: hij had de kans om de wedstrijd te beslissen. Doordat Weerdinge verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien, mocht HOC nog lang blijven hopen. Het slotoffensief leverde echter niet meer het gewenste resultaat op en zo stapte Weerdinge uiteindelijk verdiend als winnaar van het veld.