Terug in de tijd: SPW wint kraker van koploper PJC

SPW stelde het feest van koploper PJC uit door te winnen.

SPW heeft het kampioensfeest van koploper PJC nog een week uitgesteld. Bij winst of een gelijkspel zouden de Pekelders de titel binnen hebben, echter stak SPW hier een stokje voor. Geheel terecht stapten de Knoalsters met 1-3 van het veld. In theorie kan de ploeg van Henry Meijerman volgende week zelf nog kampioen worden. Er moet dan zelf gewonnen worden van het lastige Wedde en PJC moet verliezen van laagvlieger Veelerveen.

Aantrekkelijk duel

De wedstrijd tussen de nummers één en twee begon rommelig. SPW had wel het betere van het spel en ging vol overtuiging de duels aan met de aanstaande kampioen. De scheidsrechter liet dit ook grotendeels toe, wat het een aantrekkelijk duel maakte om naar te kijken. De gasten legden een aantal prima aanvallen op de mat, maar gescoord werd er nog niet.

Vermeende handsbal

Dit deed Rodan Farell na een kleine 20 minuten wel. De aanvaller mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot zijn 25e doelpunt tegen de touwen. PJC drong hierna meer aan en was gevaarlijk uit standaardsituaties, maar SPW hield vrij gemakkelijk stand. Eenzelfde standaardsituatie leidde even voor rust wel de gelijkmaker in. Een vermeende handsbal van William van der Sluis werd bestraft met een penalty, welke feilloos werd ingeschoten door Hans Nitters.

Gouden zet

PJC kwam in de tweede helft sterk uit de kleedkamer en dook een aantal keren gevaarlijk op voor doelman De Jonge. De doelman van SPW was echter op zijn post en redde twee keer knap. Na ongeveer een uur spelen wisselde trainer Meijerman Rodan Farell voor Renze Poortinga. Hierdoor schoof Erik Meijer door naar voren, wat een gouden zet bleek. Tien minuten na zijn opwachting zette Poortinga een aanval op, Benjamin Eling legde de bal terug en Meijer schoot fantastisch binnen: 1-2.

Gevaarlijke Jelmer Valk

De gastheren hadden even later de gelijkmaker voor het inschieten, maar ook deze inzet werd gestopt. Uit de daarop volgende counter kwam de gevaarlijke Jelmer Valk alleen voor de keeper en hij schoot beheerst de 1-3 tegen de touwen. De wedstrijd was hiermee gespeeld. PJC was niet meer bij machte de wedstrijd te doen kantelen en SPW had zelfs nog op 4-1 kunnen komen, ware het niet dat Chris Reijke stuitte op de keeper.