Terug in de tijd: Borger laat overwinning op HOC glippen

Borger en HOC hielden elkaar in evenwicht in de bekerderby.

Edwin Haandrikman keert de strafschop van Sander Zikken… (foto’s: Andries Middelbos)

Een week geleden stonden Borger en HOC tegenover elkaar in een oefenwedstrijd en toen trok Borger aan het langste eind met een 1-3 overwinning. Vandaag hielden HOC en Borger op sportpark de Drift elkaar in evenwicht: 3-3. Na de eerste helft leek er weinig aan de hand voor de thuisploeg, dat met een 2-0 voorsprong de kleedkamers inging. De bezoekers uit Odoorn kwamen echter verrassend terug tot 2-2 en geloofden plotseling dat er nog meer te halen viel.

Kwaliteitsinjectie

HOC promoveerde vorig seizoen uit de vijfde klasse en trok in de transferperiode een flink aantal spelers aan. Het was dan ook te zien dat de ploeg duidelijk een kwaliteitsinjectie had gekregen en dat er ook in de vierde klasse rekening moet worden gehouden met de manschappen van trainer Jans Spiegelaar. Desondanks was derdeklasser Borger met name in het eerste bedrijf de bovenliggende partij. De bezoekers kozen ervoor om ver in te zakken, wat mede ook te maken had met het vroegtijdig storen van Borger dat ver van het doel afspeelde. De thuisploeg kreeg in het eerste kwartier al twee dotten van kansen via Luuk Kenter en Albert Stevens, maar beiden stuitten op HOC-doelman Marnik Nieborg.

Alerte Kenter

Toch was het Kenter die de score opende namens de groenhemden. De aanvaller was het meest alert van iedereen en prikte raak vanuit een klutssituatie. Een op dat moment verdiende voorsprong, want HOC kwam nauwelijks in het spel voor. Het had even later wel gelijk kunnen staan want de rappe vleugelspits Richard Wiggers kreeg een grote kans. Borger-aanvoerder Wiljan Vos had deze avond zijn handen vol aan de pijlsnelle aanvaller en moest hem in deze situatie ook laten gaan. Sluitpost Edwin Haandrikman bracht echter uitstekend redding op de inzet van Wiggers. Enkele minuten later volgde een nog grotere kans toen HOC een terechte strafschop kreeg.

Missende Zikken

Sander Zikken, vorig seizoen topscoorder bij HOC, zag zijn matig ingeschoten strafschop gepareerd worden door Haandrikman. Even later was het wel opnieuw raak voor Borger, waarbij Stevens voor de 2-0 zorgde. Wel of niet buitenspel was de vraag, maar Stevens mocht alleen op de goal af. De jonge spits bleef rustig en schoof de bal beheerst binnen. Borger had met een nog ruimere voorsprong kunnen gaan rusten maar liet dat na, waardoor de ruststand op 2-0 bleef staan.

Veerkrachtig HOC

Na de pauze werd het spelbeeld toch wat minder en duurde het even voordat er een kans genoteerd kon worden. Het was wel direct een doelpunt, want HOC scoorde uit een vrije trap. Doelman Haandrikman was te laat, waardoor Gertjan Spijker de bal in het lege doel kon koppen. HOC kreeg het geloof dat er meer te halen viel en niet veel later was het plotseling ook 2-2. Klungelig uitverdedigen aan de kant van Borger leidde de tegentreffer in. Wiggers kon de bal panklaar leggen op het hoofd van Wouter Swan, die de gelijkmaker eenvoudig kon binnenkoppen. De thuisploeg kon daardoor opnieuw beginnen, maar had moeite om echt goede kansen te creëren.

Kaas van het brood

Een individuele actie van Kenter moest er aan te pas komen om op nieuw op voorsprong te komen. De aanvaller speelde zijn directe tegenstander uit en schoot de bal verwoestend hard in de kruising. Een schitterende treffer, die lange tijd ook de beslissende leek te zijn. Niets was minder waar, want in de slotminuten liet Borger zich alsnog het kaas van het brood eten. Opnieuw scoorde HOC uit een standaardsituatie en stond men achterin bij Borger te slapen. Hiemstra kon vrij inkoppen uit een corner en bezorgde daarmee HOC alsnog een punt. Door het gelijke spel heeft Borger alleen nog een kans om door te gaan in de beker als men komende zaterdag weet te winnen in en van Annen. Voor HOC rest alleen nog de sportieve eer in de derby tegen Buinen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ron Kuper helpt Titan langs Zwartemeer

De return van het tweeluik tussen derdeklasser Titan en tweedeklasser Zwartemeer had iets meer ...

Sellingen wint van angstgegner

Een blik op de resultaten uit het verleden leerde trainer Arend Scholtens dat zijn ...

Onstwedder Boys met gemak langs Harkstede

In derde wedstrijd van het seizoen heeft Onstwedder Boys ‘eindelijk’ haar eerste overwinning in ...