Terug in de tijd: Gasselternijveen de sterkste in burentwist met Gieterveen

Gasselternijveen won de burenderby van Gieterveen en deelde zo de eerste tik van het seizoen uit.

Foto Youri Pruim, er werd volop gestreden in de derby tussen Gieterveen en Gasselternijveen.

Gasselternijveen heeft dit seizoen de eerste tik uitgedeeld aan buurman Gieterveen. In de eerste competitieronde van het seizoen bleek de rood-witte brigade van trainer Robert Oosting duidelijk de betere van de twee. Bij rust stond het al 0-2 voor de gasten, die de wedstrijd toen al in de tas hadden kunnen hebben. Na de pauze probeerde Gieterveen het nog wel, maar ondanks alle goede bedoelingen zat het er geen moment in voor de thuisploeg. Ook niet toen Gasselternijveen bij een stand van 0-3 met tien man verder moest en zo ging de eerste derbyoverwinning naar Nieveen.

Gasselternijveen kende al een uitstekende voorbereiding op het nieuwe seizoen en trok deze lijn door in Gieterveen. Trainer Oosting had zichzelf ook opgesteld en zag dat zijn ploeg het initiatief had in de eerste helft.

Fraaie volley

De thuisploeg kwam nauwelijks onder de druk van de bezoekers vandaan en de beste kansen waren dan ook voor Nieveen. Met name Brandon Meems liet zich met enige regelmaat gelden en verwonderlijk was het dan ook niet dat Meems de maker was van de openingsgoal. Een afgeslagen bal volleerde Meems op fraaie wijze tegen de touwen.

De kansen bleven komen voor Gasselternijveen, dat zelf nauwelijks in de problemen kwam in die eerste helft. Zo was Wessel Koomans dichtbij na een voorzet van Niek Poppinga, maar ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal. En ook Meems liet zich weer gelden, maar Gieterveen-goalie Stefan Lugtenborg stopte de inzet. Toch viel de 0-2 nog voor de pauze en kwam deze voort uit een strafschop, die beheerst werd binnengeschoten door Koomans.

Wedstrijd beslist

Na de pauze ging Gieterveen meer opportunistischer spelen om zo op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Er kwamen wel wat mogelijkheden voor de thuisploeg, maar de afronding liet te wensen over. Zo had Wilte Nijhuis een mooie kans, maar van dichtbij schoot Nijhuis over. Aan de andere kant besliste Gasselternijveen wel de wedstrijd. Na een mooie individuele actie van Joep Meertens tikte Jasper Kuiper evenzo fraai binnen: 0-3.

Diezelfde Kuiper was later in de tweede helft de schlemiel, nadat hij met rood mocht vertrekken. De vrije trap die erop volgde op de rand van het strafschopgebied leverde niks op voor de thuisploeg en ook in het restant van de wedstrijd was Gieterveen niet meer bij machtte om zichzelf nog op het scorebord te zetten. Dat deed Gasselternijveen nog wel eenmaal, maar het had de pech dat de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het baatte de bezoekende ploeg niet zo veel, want Gasselternijveen stapte uiteindelijk met een 0-3 overwinning van het veld bij buurman Gieterveen.