Terug in de tijd: Pekelder Boys en Alteveer hebben beiden niets aan gelijkspel

Alteveer en Pekelder Boys schoten niks op met het gelijke spel.

Willem Lammerts springt een gat in de lucht na zijn treffer…

Volgens trainer van Alteveer René Nijgh was motiveren niet meer nodig nadat supporters van Pekelder Boys de kantine van Alteveer hadden ingepakt met rood-witte linten. Dit was echter niet af te zien aan de eerste helft, waarin de geel-zwarten speelden alsof het een verplicht nummertje was. De tweede helft maakte Alteveer veel goed en in een zinderende stolfase eindigde de derby in een 2-2 gelijkspel.

Smachten
Pekelder Boys won nog niet na de winterstop en smachtte naar drie punten. De Boven-Pekelders begonnen dan ook goed aan de wedstrijd en met veel strijd en werklust zetten ze Alteveer behoorlijk onder druk. Het eerste wapenfeit was een schot van Willem Lammerts dat maar net tot corner verwekt werd. De corner die volgde leverde een nieuwe kans op, maar de kopbal ging net over. Maar voordat er twintig minuten gespeeld waren, was het dan alsnog raak. Het was Lammerts die vanuit een vrije trap de bal binnen schoot: 1-0. Een paar minuten later was er opnieuw een kans voor Pekelder Boys, ditmaal ging een schot van Martin Schreuder net naast.

Aderlating en annulering

Hierna volgde een aderlating voor Pekelder Boys, want de goed spelende veteraan Patrick Koster moest geblesseerd het veld verlaten. Koster werd vervangen door Marc Glazenburg. Toch kreeg Pekelder Boys in de dertigste minuut opnieuw een grote kans: een schot vanuit een corner raakte de lat. Pekelder Boys liet nu de druk wat zakken, toch hielp dit Alteveer niet echt. Vijf minuten voor de rust kreeg Alteveer haar eerste kans. Een vrije trap van Erik Broesder werd tot corner verwerkt en deze leek in de goal te draaien, maar keeper Robbert Zuur pareerde deze bal goed. In de laatste minuut voor rust leek Bryan Schenkel alsnog de gelijkmaker binnen te tikken. Deze goal werd echter geannuleerd wegens vermeend buitenspel.

Blessuregeval

De tweede helft kwam Alteveer feller uit de kleedkamer en begon het met meer strijdlust aan de tweede helft. Dit leverde in het begin niet echt kansen op en scheidsrechter Smit was druk bezig om het tempo uit de wedstrijd te halen. De leidsman legde het spel veel stil om de meest onbegrijpelijke dingen, maar trok geen enkele kaart. Tien minuten na rust moest Pekelder Boys opnieuw een tegenslag verwerken, Robbert Zuur moest na een overtreding geblesseerd het veld verlaten en Gert-Jan Veninga moest nu het doel verdedigen. Twee minuten later schoot Bryan Schenkel met een fantastische volley vanaf achttien meter de bal over Veninga heen en was de stand in balans: 1-1.

Alteveer belaagt het doel van Pekelder Boys…

Feilloos

Trainer Nijgh van Alteveer was niet tevreden met een gelijkspel en bracht Rudy Akpinar in als extra aanvaller. Toch was de volgende kans weer voor Pekelder Boys, maar dit schot ging net over. In de tachtigste minuut kreeg Alteveer een goede kans, maar de vrije trap van Schenkel belandde in de handen van Veninga. De wedstrijd leek te eindigen in 1-1 en de reguliere speeltijd minuut was inmiddels verstreken. Maar gezien de vele blessurebehandelingen moest er tijd bijgetrokken worden. Dit kwam Pekelder Boys goed uit. Invaller Ronny Meijer schoot een bal vanaf zestien meter feilloos binnen: 2-1.

Niemand blij

Diep in blessuretijd kreeg Alteveer echter een cadeautje van scheidsrechter Smit, die een overtreding zag in een duel in het strafschopgebied. Roy de Wijk pakte dit cadeautje graag aan en liet Veninga kansloos. Daarmee was het niet gedaan, want een vrije trap van 35 meter leek Pekelder Boys alsnog de winst te bezorgen. Iedereen ging onder de bal door en de bal belandde in de goal. Smit had echter een overtreding geconstateerd in het strafschopgebied, waardoor de goal werd afgekeurd. Pas na een uur speeltijd in de tweede helft werd de wedstrijd naar het verleden gefloten. Eindresultaat was een gelijkspel, waar beide ploegen weinig aan hebben: Pekelder Boys moet naar onderen blijven kijken en Alteveer kan de titel wel uit z’n hoofd zetten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen hard onderuit in Hoogeveen

Nieuw Buinen is door een ruime 5-1 nederlaag in en tegen Hoogeveen afgezakt naar ...

Bleke derby prooi voor Valthermond

“Winnen!”, dat was de kreet die het meest gebruikt werd tijdens de Kanaalstreek-derby tussen ...

Dure punten voor Gieterveen

Gieterveen heeft een belangrijke overwinning geboekt op een concurrent in de degradatiestrijd. Tegen WEO, ...