Terug in de tijd: Strijdlustig Musselkanaal drukt Stadskanaal dieper in de zorgen

Musselkanaal won in eigen huis de derby van Stadskanaal.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, heeft Musselkanaal vanmiddag eenvoudig gewonnen van aartsrivaal Stadskanaal. Na een 3-0 voorsprong kwamen de ‘blauwen’ nog terug tot 3-2, maar verder lieten de ‘groenen’ het niet komen. Zo won de ploeg van Bernd van Bolhuis verdiend in een wedstrijd die eindigde met tien tegen tien en pakten zij drie zeer welkome punten. Bij Stadskanaal zal de klap hard aangekomen zijn en is het aan Rick Slor de taak om snel het tij te keren.

Grote kansen

De ruststand op sportpark ‘Parklaan’ in Musselkanaal was slechts 1-0, maar de marge had al veel groter kunnen zijn. De thuisploeg startte namelijk furieus en kreeg binnen drie minuten al twee grote kansen. Eerst was het Rick Berends die stuitte op Royce Geerlings en kon ook Marco Heeres de Stadskanaal-goalie niet passeren. Een minuut later had Ruben Manning de openingstreffer op de schoen, maar ook op zijn inzet had Geerlings een passend antwoord.

Gerlach sterk

Na deze spectaculaire openingsfase zwakte de storm van Musselkanaal wat af en kreeg ook Stadskanaal ruimte om aan voetballen toe te komen. Het balbezit was dan ook grotendeels voor de gasten, terwijl Musselkanaal gokte op snelle uitbraken via met name Robin Gerlach, die een sterke wedstrijd speelde. Het was dan ook niet geheel toevallig dat de snelle rechtsbuiten betrokken was bij de 1-0. Geerlings wist de inzet van Gerlach nog te pareren, maar zag vervolgens dat Robin Schmitz de bal simpel kon binnen schieten.

Twee keer rood

Gesteund door deze 1-0 kon Musselkanaal nog meer achterover leunen. Stadskanaal had het meeste balbezit, maar zij creëerden weinig tot geen kansen doordat de eindpass vaak te slordig was. Een schot van Jeffrey Bakker dat naast ging kwam nog het meest in de buurt van keeper Arjan Scholte Aalbes. Diezelfde twee spelers eisten aan het eind van de eerste helft nog een hoofdrol op, na een opstootje in het zestien meter gebied. Terwijl zij op de grond lagen maakte Bakker een trappende beweging richting de keeper, waarna de Stadskanaal-aanvaller met rood kon vertrekken. In zijn kielzog volgde ook Ferdinand van der Sluis, die zijn tweede gele kaart kreeg vanwege duwen.

Tien tegen tien

De tweede helft werd zodoende afgetrapt met tien tegen tien en met twee nieuwe spelers bij Stadskanaal. Rick Slor bracht Sten Vos en Roy Feiken voor Robbert Pals en Rodney Romney. Feiken, normaal gesproken onbetwiste basisspeler, zat aan de kant omdat hij te laat kwam. Ook hij kon na de rust zijn ploeg niet bij de hand nemen. Musselkanaal drong aan het begin van het tweede bedrijf behoorlijk aan en zag Rick Berends na een aantal minuten hard over schieten. Aan de andere kant moest Scholte Aalbes ingrijpen bij een goede kans voor Hidde Jan Hidding.

Gevaar stichten

Na 65 minuten was het alsnog raak voor de altijd ijverige Berends. Hij werd goed in stelling gebracht door Jordy Oost, nam de bal aan en prikte de 2-0 langs Geerlings. Met deze stand ging Stadskanaal nog nadrukkelijker op zoek naar doelpunten en bracht Van Bolhuis Mark Bos, die met zijn snelheid gevaar moest stichten in de omschakeling. Het was echter niet Bos die scoorde, maar Ruben Manning. Bij een standaardsituatie profiteerde de verdediger van een fout van Geerlings en schoot de bal hard tegen de touwen: 3-0.

Onnodig moeilijk

Hiermee leek de wedstrijd beslist en werd Musselkanaal dan eindelijk eens beloond in de vorm van doelpunten, hetgeen hen in de voorgaande duels nog behoorlijk parten speelde. Echter maakten de groenhemden het zichzelf nog onnodig moeilijk. Tien minuten voor tijd knikte Denny Feiken namelijk de 1-3 tegen de touwen, op aangeven van broer Roy. Vijf minuten later leek Pascal Kok ook te gaan scoren met het hoofd, maar deze keer had Scholte Aalbes een goede redding in petto.

Volledig terecht

In de 90e minuut scoorde Stadskanaal alsnog de aansluitingstreffer via Hidde Jan Hidding en uiteraard gingen de gasten hierna nog op zoek naar de gelijkmaker. Er volgden nog een aantal spannende minuten, waarin Mark Bos nog de bevrijdende 4-2 had kunnen, en misschien wel moeten, scoren. Dit gebeurde niet en ook Stadskanaal wist niet meer gelijk te maken. Dit zou dan ook wel teveel van het goede zijn geweest, want over de gehele wedstrijd gezien gingen de drie punten volledig terecht naar Musselkanaal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen wint van rood aanlopend Alteveer

Buinerveen won verrassend op bezoek bij Alteveer, dat ook nog eens tegen twee rode ...

BNC onderuit bij Engelbert

BNC heeft haar eerste competitiewedstrijd verloren bij Engelbert.