Terug in de tijd: Bleke derby tussen Mussel en SETA

Mussel en SETA kwamen beiden niet tot scoren.

Niels Teuben krijgt de rode kaart voorgeschoteld… (foto: Rick Luikens)

Waar er voor de thee nog wel het nodige te beleven was op het sportpark aan de Schoolstraat in Musselkanaal, bood de Kanaalstreek-derby tussen SETA en Mussel in het tweede bedrijf aanzienlijk minder vertier. De bezoekers, die een groot deel van de wedstrijd met een man minder speelden, ging in de slotfase nadrukkelijker op zoek naar goal dan SETA, maar slaagde daar niet in. De kelderderby werd daarom afgesloten zoals deze begon: 0-0.

SETA sterker

De beginfase was duidelijk voor SETA: de mannen van Wilbert Arends had het betere van het spel en het dwong een aantal kansen af. Al in de tweede minuut raakten de blauwhemden de lat. De volgende kans kans werd min of meer door Mussel-doelman Harwin Moorlag weggegeven. Een aanval over rechts werd door Moorlag voor de voeten van een SETA-speler gebokst. Deze ging echter onzorgvuldig met de kans om en schoot hoog over. Al met al duurde het twintig minuten voordat Mussel haar eerste kans creëerde. Een vrije trap van Rolf Smidt miste alles en iedereen en dus ook het doel. Dat leek Wim Wubs kort daarna niet te doen, maar doelman Van der Werf redde knap op het schot van de aanvaller.

Mussel blijft overeind

Halverwege de eerste helft was nog twee keer dichtbij een treffer, maar Moorlag redde alert op een boogbal van buiten het strafschopgebied en de arbiter van dienst zag in een enthousiaste tackle van Robert Boels geen strafschop voor de Musselkanaalsters. Een overtreding zag de leidsman vervolgens wel in de actie van Niels Teuben. Terecht, maar de rode kaart was volgens alle partijen een straf die aan de zware kant was. Ondanks de ondertal-situatie wist Mussel overeind te blijven. Sterker: via Jan Voshart en Robert Boels probeerden de bezoekers tot scoren te komen.

Kansen voor tiental

Ook in het tweede bedrijf was Mussel de ploeg die het meest nadrukkelijk op zoek ging naar een treffer. Lars Hemmes, verder onzichtbaar, en Wim Wubs kregen de grootste kansen. De inzet van clubtopscorer Wubs werd van de lijn gehaald. In het restant van de wedstrijd blonken beide ploegen uit in het rommelig en onrustig spelen. De kracht bij het tiental van Tseard van der Meer vloeide langzaam maar zeker weg en dus leek de wedstrijd zich op te gaan maken voor een doelpuntloos gelijkspel.

Gemengde gevoelens

Die brilstand bleef ook daadwerkelijk intact: vrije trappen van Len Groenewold en Roy Breedveld zeilden over, een pegel van Robert Boels ging rakelings over de goal en aan de andere kant raakte een kopbal de lat boven doelman Moorlag. Voor Mussel een teleurstellend resultaat, omdat het seizoen nu zo goed als zeker zonder prijs (promotie) zal eindigen. Bij SETA zullen de positieve en negatieve gevoelens om voorrang vechten: een punt tegen een hoger geklasseerd team pakken is mooi, maar een uur in overtal moet altijd een overwinning opleveren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal verslaat Westerwolde met ruime cijfers

Musselkanaal won met duidelijke cijfers van Westerwolde en blijft bovenin meedraaien.

FC Ter Apel niet bij de les tegen Sleen

FC Ter Apel ’96 heeft de goede start van de competitie helaas geen goed ...