Terug in de tijd: Pekelder Boys in knotsgek duel langs Westerwolde

Pekelder Boys draaide in een knotsgek duel een achterstand van 0-3 om tegen Westerwolde.

Doelman Johan Kruize moet de strijd staken… (foto: Bé Eelsing)

Pekelder Boys en Westerwolde maakten er afgelopen zondag een doelpuntrijk spektakel van. In de rust leek er met een 3-0 voorsprong geen vuiltje aan de lucht voor Westerwolde, maar na de rust ging het helemaal fout. Met elf tegen negen maakten de Pekelders het halve dozijn vol. Eindstand: 6-3. 

Te Velde op doel

Het ging al in de eerste minuut mis bij Westerwolde. Doelman Kruize verdraaide zijn knie na het wegtikken van de bal, maar leek na een blessurebehandeling toch verder te kunnen. Na een kwartier spelen gooide hij alsnog de handdoek en moest de geblesseerde veldspeler Rik te Velde het doel gaan verdedigen.

Ruime marge bij rust

Pekelder Boys wist voor rust nog niet te profiteren van de keeperswissel en het was Westerwolde dat de bovenliggende partij was. Zij brachten dit ook in de score tot uitdrukking, al duurde het wel even voor de eerste treffer viel. Harmen Huls was uiteindelijk de maker van de 0-1, na slecht uitverdedigen bij de thuisploeg. De score werd vervolgens opgevoerd tot 0-3 door een harde knal van Martin Boer en een beheerste schuiver van Martin Smit.

Helemaal mis

Zoals eerder genoemd ging het na rust helemaal mis bij Westerwolde. Op het spekgladde veld in Boven-Pekela kwam de thuisploeg binnen vijf minuten terug tot 2-3, door twee doelpunten van Willem Lammerts. Gelegenheidskeeper Te Velde deed zijn best, maar zag er bij deze treffers niet goed uit. Het geloof was hierdoor helemaal terug bij Pekelder Boys en in de 55e minuut kwamen zij op gelijke hoogte door een prachtige goal van Ronald Fransens.

Zware overtreding

Hierna knapte er wat bij de bezoekers en na de tweede gele kaart voor Kevin van der Laan waren zij rijp voor de slacht. Ben Becker bracht zette zijn ploeg voor het eerst deze middag op voorsprong: hij kopte een voorzet van Martin Schreuder prachtig via paal en lat in de kruising. De frustratie bij de ploeg van Loek Swarts nam zienderogen toe, wat resulteerde in een zware overtreding van Ferdy Kuiper op Robert Westers. Kuiper kreeg hiervoor geheel terecht een rode kaart en Westers moest naar het ziekenhuis waar een zwaar gekneusd middenvoetsbeentje werd vastgesteld.

Verslagenheid groot

Met elf tegen negen kwam Pekelder Boys nog twee keer tot scoren. Invaller Koos Kuiper tilde met een harde knal de stand naar 5-3 en met zijn tweede van de middag bepaalde Ben Becker de eindstand op 6-3. Zo won Pekelder Boys deze bizarre Kanaalstreek-derby, waarmee zij goede zaken doen op de ranglijst. Bij Westerwolde zal de verslagenheid groot zijn, gezien het verspelen van een 0-3 voorsprong en het verliezen van spelers door schorsingen en blessures.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nipte nederlaag voor GKC tegen Oosterstreek

Een nipte nederlaag voor GKC, dat de kansen in de tweede helft liet liggen.

De warming up: TEVV en Ter Apel winnen

Na de eerste trainingen zijn nu ook de eerste oefenwedstrijden tijdens de voorbereiding afgewerkt. ...