Terug in de tijd: Zevenklapper voor EEC tegen mak Buinen

EEC kende een gemakkelijke middag tegen Buinen en won met ruime cijfers.

Het zal nog niet zo vaak zijn voorgekomen dat EEC het zo makkelijk heeft gehad in de derby tegen Buinen. De ‘beren’ uit  Buinen lieten zich op deze zonnige middag als makke schapen naar de slachtbank leiden. Dat het slechts bij 7-0 bleef was mede te danken aan EEC, dat in het begin van de tweede helft er iets te makkelijk over dacht. Als de thuisploeg de gehele wedstrijd scherp was geweest dan waren de dubbele cijfers met gemak bereikt.

Gunstige voortekenen

In een derby is het vaak dat het voetbal wat minder is en de strijd vaak de doorslag geeft. Wat dat betreft waren de voortekenen van het begin van de wedstrijd tussen EEC en Buinen goed. Beide elftallen begonnen de eerste tien minuten fel aan de wedstrijd en gaven elkaar niet veel prijs. Nadat de openingstreffer viel was daar echter weinig meer van over. Harjo van der Valle, die dit jaar aan het roer staat bij EEC, bleek inderdaad al zijn stempel gedrukt te hebben. Niet alleen in de spelopvatting van zijn team, maar ook zelf bleek de speler/trainer nog van belang voor zijn ploeg.

Verschil gemaakt

Van der Valle stond aan de basis van de 1-0, die door Remco Huizing op het scorebord werd gezet. Het bleek de opmaat voor een gemakkelijk middag voor EEC. Buinen zakte zo ver terug dat het de thuisploeg daarmee nog meer in het zadel hielp. Het was dan ook wachten op de 2-0, die er in de persoon van Bart Rietveld kwam. De spits reageerde attent op een losgelaten bal van Buinen-doelman Arjan Sijbring en prikte van dichtbij binnen.

EEC viert één van de zeven treffers... (foto's: Andries Middelbos)

EEC viert één van de zeven treffers… (foto’s: Andries Middelbos)

Buinen los zand

Het geloof leek bij de spelers van Buinen toen al weg te ebben en het elftal oogde als los zand. De 3-0 werd ook niet veel later een feit, nadat EEC als een mes door de boter sneed bij de defensie van Buinen. Opnieuw was Huizing het eindstation, die zijn tweede van de  middag maakte. Toen Stefan Sanders op slag van rust uit een afgeslagen bal er nog 4-0 van maakte, was het pleit helemaal definitief beslecht.

Doelsaldo opvijzelen

Dat bleek ook wel in het begin van de tweede helft toen EEC de teugels een beetje liet vieren. Het duel leek in een gezapig potje zomeravondvoetbal te eindigen, maar vatte nadat de 5-0 viel toch enigszins weer leven. Daarvoor was wel de hulp nodig van Buinen-invaller Luuk Vos, die zijn eigen doelman passeerde uit een voorzet van EEC-speler Ferdie Ottens. EEC leek weer wat beter bij de les en leek toch nog van plan om het doelsaldo wat verder op te vijzelen. Nadat Rietveld een enorme kans had laten liggen op de 6-0, was het even later wel Jan-Peter Hogenboom die doel trof. De middenvelder ontfermde zich over een strafschop en benutte dit buitenkansje feilloos.

Crisis versus uitstekende start

Tussendoor had Nick Haandrikman wellicht nog de eer kunnen redden voor Buinen, maar de aanvaller wist één van de spaarzame kansen voor zijn ploeg niet te benutten. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Jelmer van der Tuuk, die uit een afgemeten voorzet van Erwin Huizing raak kopte. Het betekende opnieuw een forse nederlaag voor Buinen, dat in een flinke crisis lijkt te zijn beland  EEC kent daarentegen een uitstekende start van het seizoen en doet met zes punten uit drie duels goed mee in de vijfde klasse E.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC verliest onnodig van Zevenhuizen

GKC verloor de uitwedstrijd van Zevenhuizen, al had er meer ingezeten.

Eindelijk drie punten voor Pekelder Boys

Na de nederlaag in de Kanaalstreek-derby tegen Alteveer heeft Pekelder Boys met elkaar om ...