Terug in de tijd: Hoofdklasse is ver weg voor Nieuw Buinen

Nieuw Buinen verloor nipt van Boshuizen in de strijd om een plek voor in de hoofdklasse.

Foto Harold Woortman, Nieuw Buinen verloopt nipt van Boshuizen.

In de strijd om een plaats in de Hoofdklasse heeft Nieuw Buinen een nipte nederlaag geleden. Op sportpark ‘Buunerdrome’ werd met het kleinst mogelijke verschil verloren van FC Boshuizen: 0-1. Door deze nederlaag moeten de oranjehemden komende donderdag met ruime cijfers winnen in en tegen Goes.

Kansen

De nederlaag kwam ongelukkig tot stand, omdat Nieuw Buinen goed aan de wedstrijd begon. Er werden ook kansen gecreëerd, maar gescoord werd er niet. In de loop van het eerste bedrijf kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, waardoor de gelijke stand halverwege een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen was.

Antwoord schuldig

Kort na de thee opende FC Boshuizen de score: een schot van Mehmet Güngör werd van richting veranderd, waardoor Robert Smit een antwoord schuldig bleef. De ploeg uit Leiden wist deze voorsprong in het restant van de wedstrijd te behouden en kreeg ook goede kansen op een nog grotere voorsprong. De lat en doelman Smit voorkwamen dit echter.

Naar Zeeland

Als gezegd: komende donderdag zal Nieuw Buinen de rit van circa 340 kilometer naar het Zeeuwse Goes moeten maken. Alleen bij een overwinning mag de ploeg van Geert Oosterloo nog hopen op promotie. De winnaar van de finalepoule (halve competitie tussen Nieuw Buinen, FC Boshuizen en Goes) maakt de stap naar de Hoofdklasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys blijft winnen

Of er veel mensen gerekend hadden op een overwinning van Onstwedder Boys, nieuwkomer in ...

Onstwedder Boys hard onderuit tegen concurrent Veendam 1894

Onstwedder Boys leed een stevige nederlaag tegen Veendam 1894 en lijkt veroordeeld tot de ...

Annen brengt HOVC eerste puntenverlies toe

Annen bracht HOVC het eerste puntenverlies toe en pakte ook de koppositie.