Terug in de tijd: Pekelder Boys houdt stand tegen Bareveld

Pekelder Boys wist stand te houden tegen Bareveld en bleef daardoor 4e klasser.

Pekelder Boys heeft de uitstekende basis, die het in de eerste wedstrijd van de herkansing tegen Bareveld legde, weten te verzilveren. Op bezoek bij de zwart-witten maakte Martin Schreuder in de slotfase de beslissende treffer. Hier speelt Pekelder Boys ook volgend seizoen in de vierde klasse. En op basis van het in de herkansing vertoonde is dat volledig terecht.

Stormen

De verwachting van de Boven-Pekelders was dat het zou gaan stormen in de beginfase. Dat klopte met de werkelijkheid, maar de mannen van Peter Tempel wisten de hechte defensie van de Boys niet te breken. Eén keer was de thuisploeg dichtbij een treffer, maar een strakke voorzet op één van de voorwaartsen was te hard, waardoor de aanval niet in een goal werd omgezet.

Ruimte

Aan de andere kant van het veld kregen de Pekelders veel ruimte, waar aanvallers Schreuder en Koos Kuiper gebruik van hadden kunnen maken. Het duo vond de goalie van Bareveld echter op hun weg, waardoor de rust met de brilstand werd bereikt. Dat was ook nog te danken aan Robbert Zuur. De goalie, die zijn laatste wedstrijd voor Pekelder Boys speelde, greep doortastend in bij een kansrijke Barevelder aanval.

Veilige haven

Na de thee drong Bareveld opnieuw aan, in de hoop een snelle treffer te forceren. Maar ook in het tweede bedrijf creëerde de thuisploeg weinig kansen. Twee schoten van afstand en een penaltyclaim brachten het meeste gevaar. Toen de storm in Bareveld was gaan liggen, kwam opnieuw de ruimte voor Pekelder Boys. Opnieuw kreeg Kuiper een uitgelezen kans op de beslissing, maar hij faalde oog in oog met de Barevelder keeper. Martin Schreuder deed dit enkele minuten later niet: op aangeven van Kuiper kopte de aanvaller zijn ploeg in veilige haven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Dichte mist spelbreker bij Hoogeveen – Nieuw Buinen

Nieuw Buinen ging afgelopen zondag op bezoek  bij Hoogeveen, dat net als de gasten ...

Eext verliest weer eens

Er kwam een einde aan een mooie reeks van Eext, Engelbert bleek zondag te ...