Terug in de tijd: Roy Super schiet Borger naar 5e klasse en NWVV ronde verder

NWVV won van Borger en gaat een ronde verder, Borger speelt volgend seizoen 5e klasse.

Foto Alle Oldenbeuving, Roy Super (NWVV) en Wiljan Vos (Borger) in duel, beide spelers waren ook trefzeker deze middag.

Met drie doelpunten deze middag in Buinen was Roy Super de absolute man van de wedstrijd. De spits van NWVV liet zien hoe efficiënt je met geboden kansen om moet gaan. De kansen die de Nieuw-Weerdingers kregen, waren ook bijna allemaal raak. Een lesje in effectiviteit voor Borger, dat zelf ook wel kansen kreeg, maar niet op de juiste momenten de trekker wist over te halen. Een manco waar de groenhemden het hele seizoen al mee kampten en dat was ook deze middag in Buinen weer te zien. NWVV blijft nog in de race voor promotie, Borger mag het volgend seizoen in de 5e klasse gaan proberen.

Aan de supporters van Borger lag het deze middag in Buinen zeker niet. In Borger kon niet gespeeld worden vanwege de renovatie van de velden en dus werd er uitgeweken naar Buinen. Veel vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd, maar dat kon Borger in de eerst helft zeker geen passend vervolg geven. Het liet verrassend genoeg NWVV aan de bal en toonde niet de indruk dat er wat het op spel stond. Toch had Borger na een kleine tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong moeten staan. Gijs Roda legde de bal panklaar voor Calvin Beijering en waar iedereen al dacht aan een doelpunt, daar kopte de aanvaller naast. Het was ook één van de weinige wapenfeiten in de eerste helft van Borger, dat na een dikke twintig minuten spelen op een 0-1 achterstand kwam. Een corner werd feilloos ingekopt door Mark Kok.

Super bepalend

Een voorsprong voor de Nieuw-Weerdingers, die een vijftal minuten later ook de gelijkmaker moesten slikken. Ook nu ging er een corner aan vooraf en kopte Wiljan Vos de gelijkmaker tegen de touwen. De wedstrijd weer in evenwicht, maar opnieuw namen de gasten weer de leiding. Zeilde er eerst al pardoes een vrije trap op de lat, even later rondde Roy Super op sublieme wijze af. De spits van NWVV speelde twee man vakkundig uit en ronde bekwaam af: 1-2. Met die stand zochten beide elftallen ook de kleedkamers op onder zeer zomerse omstandigheden.

Na de pauze moest Borger wel meer aandringen en dat gebeurde ook. NWVV kwam moeizamer van de helft af en er kwamen mogelijkheden voor Borger. De groenhemden hadden zelfs ook op 2-2 moeten komen via invaller Rowan Tiktak, maar de aanvaller hielp een enorme kans om zeep. Waar Tiktak faalde daar liet Super even later zien hoe het wel moest. De aanvaller profiteerde van de geboden ruimte achter de defensie van Borger en verschalkte doelman Haandrikman opnieuw op sublieme wijze. Diezelfde Haandrikman ging een aantal minuten later gruwelijk in de fout en leverde de bal zo in bij Super. De clubtopscorer van NWVV nam het presentje in ontvangst en schoof de bal in het lege doel. Dat invaller Albert Stevens er daarna nog 2-4 van maakte was slechts een doekje voor het bloeden aan de kant van Borger.

Knappe prestatie

NWVV leverde een knappe prestatie en mag het volgende week zaterdag opnemen in en tegen Scheemda om zich te gaan plaatsen voor de finale van de play-offs. Voor Borger een afgang, dat de wonden zal moeten likken en zich weer moet gaan oprichten voor het nieuwe seizoen als het in de 5e klasse gaat spelen.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC in Kanaalstreek derby te sterk voor HOC

GKC is deze jaargang goed begonnen. Met zeven punten uit drie wedstrijden staat de ...

Onstwedder Boys met gemak langs Harkstede

In derde wedstrijd van het seizoen heeft Onstwedder Boys ‘eindelijk’ haar eerste overwinning in ...

NWVV krijgt pak slaag van MSC

MSC was zaterdag veel te sterk voor NWVV, dat een zevenklapper moest incasseren.