Terug in de tijd: TEVV zet Roden eenvoudig opzij

TEVV zette met de 4-1 overwinning op Roden een goede eerste stap in de nacompetitie.

Frank Schijff (10) heeft TEVV op voorsprong geschoten… (foto’s: Andries Middelbos)

TEVV heeft in de eerste wedstrijd in de strijd om handhaving in de eerste klasse met ruime cijfers gewonnen. Na een 4-1 overwinning op Roden hebben de Mondkers een uitstekende uitgangspositie voor de return, die komende donderdag gespeeld wordt. Normaal gesproken moet deze overwinning genoeg zijn om de volgende ronde te bereiken, waarin de winnaar van het tweeluik tussen Frisia en Noordster wacht.

Direct raak

De eerste aanval van de Mondkers was direct raak tegen de Rodenaren. Aanvoerder Eddie Schoenmaker zette een goede aanval op, waarna de voorzet van Joeri Westerhof bij Frank Schijff kwam, die prachtig met een volley binnen schoot: 1-0. Enkele minuten later was de TEVV-aanvoerder dichtbij het verhogen van de score, maar zijn schot ging rakelings over. Na een kwartier liet Roden voor het eerst wat van zich horen. Een leep balletje van Bert Roede bereikte Robin van der Tuin, maar die schoot naast. Een vrije bal van Freddie van der Velde kwam bij Rolf Dussel, maar die schoot eveneens naast.

Rem erop

De Rodenaren wilden er wat feller op, maar dat vond geen goedkeuring bij arbiter Pals, die tot twee keer geel trok voor achtereenvolgens Vincent van Santen en Jos Darwinkel. Dat betekende dat de ploeg van Roden-coach Harry Zwiers  weer wat met de rem erop moesten spelen. Daardoor kwam TEVV weer wat meer aan voetballen toe. Dat leverde gevaarlijke situaties op voor Roden-doelman Rutger Beuzenberg, maar eerst raakte Sander Marissen de paal, waarna spitsen Henk Bakker en Jan Jaap Wever een paar mooie mogelijkheden misten. Op slag van rust miste Rodenaar René de Vries nog een dot van een kans.

In het slot

Ook na de thee scoorden de Mondkers vlot. Een pass van achteruit bereikte spits Henk Bakker, die de bal keurig af gaf op mede-spits jan Jaap Wever, die goed afrondde: 2-0. De geel-blauwen wilden het duel in het slot gooien, maar achtereenvolgens Frank Schijff, Eddie Schoenmaker en Jan Jaap Wever misten. Na iets meer dan een uur spelen werd de wedstrijd toch beslist. Invaller Leon Berens bereikte Frank Schijff, die fraai raak schoot: 3-0. Ook na deze derde treffer waren de mooiste mogelijkheden voor de geel-blauwen. In eendrachtige samenwerking probeerden Roy Feiken en Leon Berens doelman Beuzenberg te verschalken, maar ze slaagden er niet in om de bal langs de doelman te krijgen.

Perspectief

Ook een paar minuten voor tijd kreeg Leon Berens het voor elkaar om voor open doel te missen, nadat Maikel Kroeze en Jan Jaap Wever de voorbereiding hadden gedaan. Aan de andere kant had Nick ter Arkel de stand dragelijker kunnen maken, maar met een reflex was doelman Wim Kok de situatie meester. In blessuretijd vielen nog twee goals. Eerst was het Eddie Schoenmaker die zich met een fraaie actie vrij speelde en precies op tijd afgaf op de mee opgekomen Roan Poelstra, die simpel binnen schoot: 4-0. In de absolute slotfase kopte Rutger van der Laan de 4-1 binnen en daardoor hebben de Rodenaren toch nog wat perspectief voor de return.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen herstelt tijdig van terugval

Nadat afgelopen zaterdag vrij eenvoudig van Groen Geel werd gewonnen, trad Nieuw Buinen in ...

Droomstart helpt Gasselternijveen langs Zandpol

Gasselternijveen is 2017 gestart met een belangrijke 2-0 overwinning op Zandpol. Deze uitslag stond na ...

GKC verliest van Makkinga

GKC heeft op bezoek bij Sportclub Makkinga een 3-0 nederlaag geleden. De ploeg uit ...