FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst Nummer 24: Valther Boys (644 punten)

Valther Boys is de nummer 24 van de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst.

De komende weken publiceren we de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst. Een ranglijst die gebaseerd is op het aantal punten dat een club, die door ons gevolgd wordt en nu nog actief is, heeft gehaald vanaf het voetbalseizoen 2000-2001 tot en met het voetbalseizoen 2019-2020.

We zijn de top 25 ingedoken en op plek 24 vinden we Valther Boys. De club uit Valthe speelt al weer enkele jaren in de vijfde klasse, maar was daarvoor ook flink wat jaren actief in de vierde klasse. In het begin van deze eeuw was men zelfs nog actief in de zesde klasse, waarna men in het seizoen 2003/2004 in de vijfde klasse terecht kwam. Daar promoveerde Valther Boys uit in het seizoen 2009/2010 na een derde plek behaald  te hebben. Qua puntenaantal kende men vooral in 2016/2017 een uitstekend seizoen toen Valther Boys maar liefst 62 punten haalde. Een tweede plek en nacompetitie was het vervolg, wat beloond werd met promotie naar de vierde klasse. Dat werd direct weer gevolgd door een degradatie, waardoor de Boys nu voor het derde jaar op rij actief zijn in de vijfde klasse. Overigens is het de vraag hoe lang Valther Boys nog actief zal zijn met een eerste elftal op de velden, een samenwerking met HOC lijkt namelijk de komende jaren in het verschiet te liggen.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal zoekt verzorg(st)er

Derdeklasser Musselkanaal is per direct op zoek naar een verzorg(st)er voor het eerste elftal. ...

Egbert Bosma nieuwe trainer VVS Oostwold

Egbert Bosma is met ingang van het seizoen 2021/2022 de nieuwe hoofdtrainer van VVS ...