Terug in de tijd: Loodzware opgave voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys startte slecht in het nacompetitietreffen met Willemsoord.

Harm Visser kopt de 1-2 langs Alberto Schipper…

Na een 1-3 nederlaag is de derde klasse voor Onstwedder Boys heel erg ver weg. In een wedstrijd waarin men zelf de nodige kansen kreeg, bleken de bezoekers uit Overijssel een stuk effectiever in het benutten van de kansen: Willemsoord won derhalve en kan volgende week haar tweede promotie op rij vieren. Voor Onstwedder Boys zou dit degradatie betekenen.

Kansen voor de thuisploeg

In de beginfase was Willemsoord de bovenliggende partij, maar echte kansen dwongen de groenhemden niet af. Dat deden de mannen van Fokke de Jonge wel: Harm Visser schoot voorlangs en Peter Orsel werkte de voorzet van Gerben Meems naast het doel. Na iets meer dan een half uur spelen was het wel raak voor de bezoekers, toen Hassan Elghazi een fout in de verdediging van Onstwedder Boys genadeloos afstrafte. En voor de thee werd deze marge zelfs nog verdubbeld, toen Ronnie Berkenbosch geheel vrijstaand de bal langs doelman Rein Koudstaal kon koppen.

Betrouwbare sluitpost

Voor de thuisploeg is de achterstand het sein om in het tweede bedrijf de aanval te zoeken. Dit lukt aardig en de doelman van Willemsoord, Alberto Schipper, moet een aantal keren handelend optreden. Schipper bleek echter een betrouwbare goalie, die inzetten van Robert de Vries en Chris Strockmeijer onschadelijk weet te maken. En toen een tweede kopbal van Strockmeijer wel teveel bleek voor Schipper, toen werd hij gered door één van zijn verdedigers.

Aan meer denken

Maar na iets meer dan een uur spelen kreeg de thuisploeg toch loon naar werken: Peter Orsel liet een voorzet los, die door Harm Visser tegen de touwen werd gekopt. En juist wanneer de ‘Boys’ aan meer beginnen te denken is het de speersnelle Jappie Visser die een duel wint en zijn topscorer Berkenbosch aan het werk zet. Dan blijkt dat dergelijke buitenkansjes voor de ervaren spits gesneden koek zijn: met zijn veertigste treffer van het seizoen brengt Berkenbosch de stand op 1-3. Volgende week volstaat dus alleen een ruime overwinning voor Onstwedder Boys om klassebehoud af te dwingen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC en Westerwolde houden elkaar in evenwicht

In een bij vlagen harde wedstrijd speelden HOC en Westerwolde gelijk en moesten beide ...

SPW laat twee punten liggen in Beerta

Na drie overwinningen op rij heeft SPW twee dure punten laten liggen op bezoek bij ...