Terug in de tijd: SJS in ware thriller langs Oostergo

SJS plaatste zich via een ware thriller tegen Oostergo voor de finale van de nacompetitie.

Nadat SJS vorige week een plaats in de nacompetitie veilig stelde, gingen de Knoalsters op bezoek in Ee bij v.v. Oostergo. En na een ware thriller, met drie doelpunten in de verlenging, was het Kelvin Oosting die met een fenomenale lob zijn ploeg naar de finale schoot. In deze finale treffen de blauw-witten VIOD uit Driezum, dat Onstwedder Boys uitschakelde.

Spanning zichtbaar

De bus met spelers en supporters van SJS kwam na een toeristische route langs de Waddenzee iets verlaat aan. De prachtige sfeeractie met vuurwerk aan het begin van de wedstrijd was ook gelijk het hoogtepunt van de eerste helft. Beide ploegen begonnen afwachtend en de spanning bij de spelers was duidelijk zichtbaar. Hierdoor werden er veel fouten gemaakt en feitelijk viel er aan beide kanten geen echte kans te noteren.

Spanning en goals

Na de rust kwam er meer leven in de brouwerij en was het genieten geblazen voor het publiek. Niet zozeer van het voetbal, maar de spanning en de goals maakten alles goed. Het was SJS dat deze middag op voorsprong kwam, door wie anders dan Jan Springer. Uit een corner kopte de clubtopscorer prachtig raak: 0-1. SJS was in deze fase sterker, maar ook Oostergo liet zich niet onbetuigd.

Kunst- en vliegwerk

De zeer sterk spelende Halbe Mossel stichtte het meeste gevaar namens de Friezen, met zijn passes van achteruit. De bezoekers hielden af en toe met kunst- en vliegwerk stand, maar de gelijkmaker hing in de lucht. Die viel dan ook, nadat Kelvin Oosting de hiervoor genoemde Mossel onreglementair stuitte op de rand van de zestien. Mossel ging zelf achter de bal staan en krulde de bal over de muur in het doel.

Springer mist penalty

De wedstrijd liep naar het einde en een verlenging bleek noodzakelijk om een winnaar aan te kunnen wijzen. Deze verlenging werd een waar een spektakelstuk. Na ongeveer vijf minuten drong Springer met een karakteristieke actie de zestien in. Hij passeerde twee man, werd onderuit gehaald en scheidsrechter Westerloo legde de bal op de stip. De spits, die bijna nooit mist, ging zelf achter de bal staan en mikte deze op de paal.

Schier onmogelijk

In de tegenaanval werd de thuisploeg direct gevaarlijk en nu moest SJS aan de noodrem trekken. Weer was het Mossel die een vrije bal raak fantastisch schoot en daarmee de stand op 2-1 zette. SJS stond nu voor een schier onmogelijke opgave, want niet lang hierna was de eerste helft van de verlenging voorbij. Zou het sprookje dan zo eindigen?

Terug in de wedstrijd

Nee, zo bleek later. SJS rechtte de rug en zette aan voor een laatste slotoffensief. Oostergo leek er volledig doorheen te zitten en op conditie wisten de Knoalsters gevaarlijk te worden. Dit resulteerde in de gelijkmaker door Kay Rijkens, die van buiten de zestien de bal met een geplaatst schot in de rechter bovenhoek krulde. Door deze gelijkmaker was SJS weer helemaal terug in de wedstrijd.

Geniaal doelpunt

En wie dacht dat penalty’s het verschil gingen moesten maken deze middag, kwam bedrogen uit. Het was namelijk Kelvin Oosting, die dit seizoen zijn debuut maakte, die alsnog de wedstrijd besliste met een geniaal doelpunt. Hij speelde zijn tegenstander uit, zag de keeper te ver voor zijn doel staan en stifte de bal vanaf 25 meter prachtig over de keeper in het doel. Heel SJS ontplofte van vreugde en de finaleplaats in de nacompetitie was een feit!

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen onderuit bij Zandpol

Na twee overwinningen op rij moest Buinerveen zondagmiddag haar meerdere erkennen in Zandpol. Na ...

Valthermond biedt dapper verweer tegen Noordscheschut

Valthermond deed het prima tegen Noordscheschut maar kon net geen resultaat aan het duel ...

Valthermond sluit seizoen af met nederlaag

Met een 3-1 nederlaag in en tegen Dedemsvaart zit het reguliere seizoen voor Valthermond ...