Terug in de tijd: Stadskanaal legt basis voor promotie

Stadskanaal legde op bezoek bij ZNC de basis voor promotie naar de tweede klasse.

SC Stadskanaal heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de nacompetitie-finale voor promotie naar de tweede klasse. Op bezoek bij ZNC werd er met 1-1 gelijk gespeeld en zodoende kunnen de blauwhemden op Pinkstermaandag de klus klaren op het eigen sportpark. Wellicht had er vanmiddag ook nog meer ingezeten, want de Knoalsters waren de bovenliggende partij met de meeste kansen, echter kwam alleen Roy Feiken vanaf de strafschopstip tot scoren. 

Veel energie

Trainer Rick Slor kon vanmiddag weer beschikken over Robert Oosting, die terugkeerde van een schorsing. Daarentegen miste hij Jordy Geerlings (schorsing) en Ron Lohuis (blessure). Ondanks de enorme hitte in Zuidbroek schoot Stadskanaal goed uit de startblokken en waren zij meteen al gevaarlijk door een kopbal van Denny Feiken. Beide ploegen legden in de beginfase behoorlijk wat energie in de wedstrijd en zodoende kwam ook ZNC steeds meer in het spel voor.

Op de stip

Na zo’n twintig minuten spelen was het wederom Denny Feiken die met een afstandsschot gevaarlijk was namens Stadskanaal. Deze werd echter vrij eenvoudig gepakt door keeper Tom van Dijk. Een paar minuten later kwam Stadskanaal alsnog op voorsprong. Na een handsbal in het strafschopgebied van ZNC legde scheidsrechter Van Dalen de bal op de stip en was het Roy Feiken die hard en hoog de 1-0 tegen de touwen schoot. Stadskanaal bleef de eerste helft gevaarlijk via de snelle spitsen Bakker, Vos en Rogaar. Bakker had kort voor rust de marge kunnen vergroten, maar zag zijn inzet over gaan. De thuisploeg was hiervoor nog gevaarlijk geweest via Emiel Staal, die in kansrijke positie voorlangs schoot.

Uit het niets

Ook in de tweede helft was Stadskanaal de betere ploeg, met Roy Feiken als uitblinker. De linkspoot was in de vijftigste minuut dichtbij zijn tweede treffer, maar zag na een goede actie zijn geplaatste schot langs de verkeerde kant van de paal gaan. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Vanuit het niets bracht Joop Uuldriks de stand in evenwicht, door een aanval over rechts doeltreffend af te ronden. Een domper voor de blauwhemden, die even later goed weg kwamen nadat ZNC een kansrijke mogelijkheid niet in een doelpunt wist om te zetten.

Aandringen

In het laatste kwart van de wedstrijd werden er de nodige wissels toegepast. Zo bracht trainer Slor Yordi Saman en Bidjoy Ramcharan. Laatstgenoemde werd een kwartier voor tijd bijna in stelling gebracht na een goede actie van Hidde Jan Hidding, maar Ramcharan kwam niet tot een schot. Stadskanaal drong in de slotfase flink aan, alleen ontbrak het vaak aan een goede eindpass en ook haalde ZNC-verdediger Joy van der Laan veel weg.

Tevreden

In de slotfase had Jeffrey Bakker de uitgangspositie voor Stadskanaal nog mooier kunnen maken. Denny Feiken zette broer Roy aan het werk, die een knappe voorzet afleverde bij de Knoalster-spits. Ook de kopbal van Bakker was goed, maar deze eindigde in de handen van Van Dijk. Zo werd er afgesloten met een gelijkspel, waarmee Stadskanaal ook tevreden zal zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Ter Apel ’96 kansloos onderuit tegen Weerdinge

FC Ter Apel '96 ging kansloos onderuit in en tegen Weerdinge en liep daardoor ...

SETA vergeet kater weg te spoelen

SETA mocht afgelopen zaterdag afreizen naar VEV, op dat moment de nummer elf in ...

Nieuw Buinen verliest van Elim

Het bekeravontuur voor Nieuw Buinen zit erop. De Buunermonders verloren in eigen huis met ...