Terug in de tijd: Valthermond en LSC 1890 in balans: Publiek grote winnaar

Valthermond en LSC schotelden het publiek een leuke wedstrijd voor en hielden elkaar in balans in de eerste nacompetitiewedstrijd.

Het eerste duel tussen Valthermond en LSC 1890 in de strijd om promotie naar de eerste klasse werd een waar spektakelstuk. Beide ploegen wilden en durfden te voetballen en kozen waar mogelijk de aanval. Het was dan ook een mirakel dat na negentig enerverende minuten geen van beide ploegen had gescoord. Aan Valthermond-zijde luisterde dat mirakel naar de naam van Victor van der Vlag.

Glorieuze rentree

De carrière van Van der Vlag kent een bizar verloop. Vorig seizoen werd de doelman uit de spits van het derde geplukt om vervolgens met de hoofdmacht glorieus kampioen te worden. Door werkzaamheden over ver was Van der Vlag dit seizoen nooit in staat om serieus de concurrentiestrijd met eerste doelman Erwin Timmer aan te gaan. Timmer raakte echter vorige week geblesseerd waardoor de robuuste doelman weer op mocht draven, en dat deed hij met verve. Al na zo’n vijf minuten spelen redde de doelman met de voet op een inzet van Patrick Zijma en op het half uur ging een poging van Erwin Slik via zijn vingertoppen op de deklat.

Penalty-killer

Zijn mooiste moment moest toen echter nog komen. Scheidsrechter Alberts zag in een handsbal van Lars Baas een strafschop, waarmee collega-doelman Bas Douma zich belastte. Van der Vlag kwam echter als winnaar uit dit duel tussen de twee keepers tevoorschijn. De rebound van Marco da Silva werd wegens te vroeg inlopen geannuleerd.

Uitblinker Braakman

Ook Valthermond liet zich echter gelden. Demy te Velde had pech dat Alberts geen voordeel verleende na een overtreding op Maikel Platje en Douma keerde een inzet van Alwin Braakman. Met Braakman is ook meteen de beste man van het veld genoemd. De technicus liet bij de echte liefhebbers bij tijd en wijle het kwijl uit de mond stromen. Zo stuurde de middenvelder met een prachtige pass Jesper de Graaf weg, wiens voorzet door Te Velde echter op de paal werd gegleden. De Graaf zelf zag nog een kopbal door spits Slik van de lijn gehaald worden.

Spekkoper

Na de pauze bleef het niveau hoog, al was het spektakel minder dan voor de thee. Het hoge tempo eiste zijn tol en ook kwam bij de acteurs steeds meer het besef dat de ploeg die zou weten te scoren ook meteen spekkoper zou zijn. Al te grote risico’s werden daarom vermeden. Voor Valthermond kwamen Gydo Buurman, aanstaande donderdag voor de return geschorst, en Demy te Velde nog in kansrijke positie, maar steeds was daar een Sneeker-verdediger die dwars lag. Valthermond had geluk dat invaller Jesse van Sermondt in een vijf tegen twee situatie te gehaast schoot. Van der Vlag hoefde hier niet handelend op te treden.

Eerste klasse

Coach Huizingh was zeer tevreden over de uitvoering van zijn ploeg: “We hebben vandaag echt op eerste klasse niveau gespeeld. Ook vanaf de kant was het genieten. Jammer dat we de goal niet maken, al moeten we ook niet vergeten dat LSC een paar hele grote kansen kreeg. Donderdag kan het alle kanten nog op.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen onderuit tegen PJC

De derde wedstrijd in de maand april is voor Gieterveen uitgelopen op een deceptie. ...

Duur puntverlies voor Mussel

Mussel speelde de laatste wedstrijd van het jaar 2015 thuis tegen Nieuw Balinge. Beide ...

Gieterveen na rust ruim langs Buinen

Gieterveen maakte het zich afgelopen zondag in de beginfase erg moeilijk, maar nam in de tweede helft ...