Terug in de tijd: KNVB doet uitspraak in zaak DSC ’65 – Pekelder Boys

Een bizarre ontknoping in de wedstrijd tussen DSC ’65 en Pekelder Boys, waarbij Pekelder Boys zich uiteindelijke handhaafde.

De return tussen DSC ’65 en Pekelder Boys eindigde net als de heenwedstrijd in 1-1. Het betekende dat er strafschoppen genomen moesten worden. Maar scheidsrechter Boland besloot na de eerste serie strafschoppen zijn eigen regels toe te passen. Waar normaal twee nieuwe spelers na de vijfde strafschop moeten aantreden, daar liet Boland dat niet toe. De arbiter besloot dat alleen de spelers die al een strafschop hadden genomen de rest van de strafschoppen ook moesten nemen. Na een bloedstollende strafschoppenserie won Pekelder Boys met 13-12. DSC ’65 ging echter in protest, maar kreeg nul op het rekest.

Uitspraak

De KNVB heeft vandaag uitspraak gedaan met betrekking tot de nacompetitiewedstrijd tussen DSC ’65 en Pekelder Boys. Na de bijzondere strafschoppenserie, waarin scheidsrechter Boland slechts vijf spelers de in totaal 25 penalty’s liet nemen, ging de club uit Dalerveen in beroep en wilden zij de strafschoppenserie vanaf de zesde elf-meter hervatten. Echter heeft de Raad van Bestuur van de KNVB besloten dat geen van beide ploegen is benadeeld door de handelswijze van de leidsman en dat de strafschoppenserie niet overnieuw hoeft worden gedaan.

Zodoende komt Pekelder Boys volgend seizoen weer uit in de vierde klasse!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like