Terug in de tijd: Kopsterk Titan bijna tweedeklasser

Titan verschafte zich een goede uitgangspositie in het eerste duel met Zuidwolde.

In de finale van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse trad Titan aan tegen Zuidwolde. Beide ploegen troffen elkaar al twee keer in de reguliere competitie, waarbij beide ploegen hun thuiswedstrijd wisten te winnen. Titan zette deze reeks voort, door de bezoekers op een knappe 3-0 nederlaag te trakteren. Een fantastische uitgangspositie voor de return. Een knappe, maar ook wel verrassende zege, die tot stand kwam via drie kopgoals. 

Motor Broekema

Overigens leek het in de beginfase van de wedstrijd niet deze kant op te gaan, want Zuidwolde had iets meer balbezit. Toch kon de nummer twee uit de reguliere competitie niet gevaarlijk worden. Opvallende man was linksback Berghuis, die met zijn rushes een aantal keren lastig afgestopt kon worden. Voor de andere goal werd na een kwartier spelen een eerste kans gecreeërd: Bennie Jeurissen plaatste een bal richting de tweede paal en zag dat deze nog net onder de lat werd weggetikt. Titan, dat een fysiek sterke ploeg heeft, trok in de loop van het eerste bedrijf aan de hand van Robin Broekema de wedstrijd naar zich toe en kwam na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong.

Scrimmage

Het was good old Raymond Duitscher, die vallend bij de eerste paal raak kopte. Kort daarvoor had Jeurissen de thuisploeg ook al op voorsprong kunnen schieten, maar na goed voorbereidend werk van Harm-Jan Moesker zag de rechtspoot zijn schot geblokt worden. En waar Zuidwolde kort voor rust op gelijke hoogte dacht te komen, was het Titan dat de marge verdubbelde. Opnieuw was er een hoofdrol voor Berghuis, maar de scrimmage die volgde op de solo van de back leverde geen treffer op. Het woord was hierna aan de tandem Moesker – Jeurissen. Een eerdere actie leverde wonderbaarlijk genoeg geen goal op, maar toen Jeurissen op slag van rust de aangever was, werd er wel gescoord: Moesker kopte raak.

Wedstrijd in het slot

In de tweede helft wist Titan zich dus gesteund door een voorsprong en dat was te zien aan de speelwijze na rust. De rood-witten drongen niet aan, en omdat Zuidwolde machteloos was, was de tweede helft het aanzien amper waard. Bij ieder duel zat er een wel een speler van Titan met een been tussen en de organisatie, onder leiding van Duitscher en Broekema stond als een huis. Het gevaarlijkste moment voor het doel van Mark Braams werd na ruim een uur spelen genoteerd: een vrije trap werd gevaarlijk indraaiend richting het doel gestuurd en eindigde op de deklat boven de Nieuw-Weerdinger goalie.

Ruime marge

Bij het scheiden van de markt kreeg de stand een nog fraaiere aanblik voor de thuisploeg, want na een fraaie individuele actie wist Robin Broekema vanaf de achterlijk linksback Mark Baas te bereiken. Deze kopte in een druk strafschopgebied raak: 3-0. Kort daarvoor was Mike Oosting ook al dicht bij de derde treffer, maar zijn inzet ging via de lat en de doelman van Zuidwolde over de lat. Titan reist dus met een ruime marge af naar het zuiden van Drenthe, maar weet ook dat Zuidwolde een heel sterke thuisbalans heeft: op het eigen kunstgras werden dit seizoen in dertien wedstrijden dertig punten behaald én 41 doelpunten gescoord. Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal steeds dieper in de zorgen

Hoe slecht kan een wedstrijd beginnen voor een ploeg in degradatienood? Vraag het Musselkanaal, ...

Titan niet bij machte tegen MSC

Niet één moment mocht Titan aanspraak maken op een resultaat tegen hoofdklasser MSC. Loting ...

Gieterveen wint burentwist van Bareveld

De burentwist tussen Bareveld en Gieterveen werd een prooi voor Gieterveen, dat daardoor goede ...