Terug in de tijd: Stadskanaal kent valse start in nacompetitie

Stadskanaal kende een valste start tegen de studenten van Forward.

SC Stadskanaal moest voor haar eerste nacompetitie-wedstrijd aantreden in eigen huis tegen studentenvereniging GSAVV Forward uit Groningen. Deze onbekende tegenstander is tweede geworden in de Groningse 3e klasse C en mag dus een gelijkwaardige tegenstander genoemd worden. Stadskanaal startte met de vorige week goed ingevallen Tristan Rotman in de basis voor de niet fitte Martijn van der Goot. Dit mocht echter niet baten en de blauwhemden begonnen het tweeluik met een 0-1 nederlaag.

Forward beter

Toch was het wel Rotman die als eerste gevaarlijk werd. Al na vier minuten kwam Jeffrey Bakker goed door op rechts, hij vond het hoofd van Rotman, maar zijn inzet was net te zacht. Niet veel later werd Forward gevaarlijk vanuit een corner. De bal werd tot twee keer toe richting het doel geschoten en Stadskanaal had het aan doelman Royce Geerlings te danken dat de bal er niet inging. Forward was op dat moment de betere ploeg. Toch kwamen ze niet vaak voor het doel van  Geerlings, omdat er meestal wel een been van Erik Kok tussen zat. Voor Stadskanaal was het in de 15e minuut Bakker die opnieuw z’n man voorbij ging op rechts, maar hij zag z’n schot belanden in de handen van de doelman.

Geerlings laat los

Van Bakker moest Stadskanaal het de eerste helft wel hebben. Spits Bidjoy Ramcharan had een tegenstander die een kop groter dan hem was en deze won alle kopduels. Toch kon Ramcharan in de 26e minuut bijna binnen schieten nadat hij even was uitgeweken naar de linkerkant. Vijf minuten later was het opnieuw Bakker die doorkwam door het midden, maar zijn schot met links werd verwerkt tot corner. In de 34e minuut kwam Forward op 0-1. Lohuis liet zich makkelijk uitspelen, Geerlings pakte het schot niet klemvast waardoor de bal voor de voeten van Mark Gelling belandde en hij schoot vervolgens raak.

Ander vaatje

Na de thee kwam Sten Vos in het veld voor de tegenvallende Yordi Saman. Ook tapte Stadskanaal uit een ander vaatje en werd Forward onder druk gezet. Een vrije trap van Feiken na 50 minuten werd gered door de doelman, maar was wel het teken dat Stadskanaal zich niet gewonnen gaf. De verdediging van de gasten gaf echter niet veel weg, waardoor de kansen uitbleven. Het duurde tot de 70e minuut voordat er weer een kans kwam. Het was Rotman die de bal op 18 meter net over schoot. Rotman werd hierna ook gelijk gewisseld voor Mario Georgescu.

Achterstand goedmaken

Georgescu kwam nu tegenover de lange laatste man te staan en dat leek geen gelukkig huwelijk. Toch werd Georgescu wel een aantal keren gevaarlijk. Nadat Denny Feiken, de beste man aan Stadskanaal zijde, opstoomde aan de linkerkant, glipte Georgescu bij z’n man weg, maar laatstgenoemde kon de voorzet van Feiken niet verwerken tot doelpunt. Een paar minuten voor tijd leek Vos met een leep balletje te scoren vanaf links, maar de keeper kon nog net de bal wegtikken. Door goed druk te zetten belandde deze bal bij Bakker die Georgescu zag staan, echter ging dit schot net naast. Dit was ook het laatste wapenfeit van Stadskanaal en is dus ook de opdracht om de 0-1 achterstand komende donderdag in Groningen goed te maken. En gezien het spelbeeld van de tweede helft is er nog van alles mogelijk.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys in extremis naast VHK

Onstwedder Boys maakte in de laatste minuut van de wedstrijd nog gelijk tegen VHK.

EEC laat geen spaan heel van Buinerveen

EEC walste donderdagavond over Buinerveen heen en maakte een half dozijn aan doelpunten.