Terug in de tijd: Derde klasse lonkt voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys startte het tweeluik tegen Veenhuizen met een overwinning.

Een zwaarbevochten overwinning… (foto: Jolanda Freitag)

Onstwedder Boys heeft zichzelf op een zonovergoten sportpark “De Boskamp” een goede uitgangspositie verschaft voor de return in het tweeluik met Veenhuizen. De oranjehemden kenden een lastig begin van de wedstrijd, maar wonnen uiteindelijk dankzij een gezonde portie strijdlust met 3-2. Inzet van de dubbele ontmoeting is een plek in de derde klasse van het zaterdagvoetbal.

Strafschop

Vooral de openingsfase was voor de bezoekers uit Veenhuizen. De ploeg voetbalde onder aanvoering van aanvoerder en spits Robert Elsinga een stuk makkelijker dan de “Boys” die zich beperkten tot tegenhouden en het hanteren van de lange bal. De meeste dreiging in het eerste bedrijf kwam dan ook van Veenhuizen. In de elfde minuut brak Sander Ottens door over de rechtervleugel, maar zijn inzet had niet het voor hem gewenste resultaat. Even daarvoor was Onstwedder Boys ook al ontsnapt toen de bezoekers recht hadden op een strafschop. Het incident was velen, waaronder de overigens uitstekend leidende arbiter Brinkhuizen, ontgaan.

De defensie van Onstwedder Boys draaide overuren… (foto’s: Jolanda Freitag)

Attente De Vries

Na een kwartier spelen liet ook de thuisploeg in aanvallend opzicht van zich spreken. Een lange bal van Sven Jaegers bereikte Robert de Vries, maar de spits had teveel tijd nodig had om echt gevaarlijk te worden. Diezelfde De Vries, die vanaf het eerste fluitsignaal begon doordat Peter Orsel op de training een hamstringblessure had opgelopen, was wel verantwoordelijk voor de 1-0. In de achttiende minuut was Ties Bruining doorgebroken op links en zijn voorzet werd niet direct gepromoveerd tot doelpunt, maar uiteindelijk kon De Vries met zijn hoofd toch het laatste zetje geven.

Uitblinker Elsinga

Daarna moest de thuisploeg zich vooral beperken tot verdedigen en had het met name alle handen vol aan de beste speler van de bezoekers, Robert Elsinga. Na 25 minuten kon doelman Rein Koudstaal een inzet van afstand van de beweeglijke aanvalsleider nog tot hoekschop verwerken, maar tien minuten later kreeg de 22-jarige Elsinga een vrije doortocht richting Koudstaal en bracht hij met een koele schuiver beide ploegen weer in evenwicht.

Robert de Vries: twee keer trefzeker… (foto: Jolanda Freitag)

Koppende Koudstaal

Dat de thuisploeg met een voorsprong de rust in zou gaan had niemand van de vele aanwezigen kunnen voorzien. Elsinga zag een schot de lat schampen en een vrije trap van Bram Schmidt werd door Koudstaal tot hoekschop verwerkt. Deze hoekschop leverde geen gevaar op. In tegenstelling tot de uitstekende corner van Gerwin de Wijk op slag van rust. Hij bereikte Taco Koudstaal die fraai kon binnen koppen: 2-1.

Meer evenwicht

Na de pauze waren beide ploegen meer in evenwicht. De thuisploeg probeerde meer te voetballen, maar moest desondanks wel al vroeg in de tweede helft de gelijkmaker incasseren. Uiteraard stond Robert Elsinga weer aan de basis van deze treffer. Zijn voorzet was door Bram Schmidt niet te missen: 2-2. Halverwege de tweede helft kwam Onstwedder Boys voor de derde keer op voorsprong. Robert de Vries gaf Rutgert Tipker een niet te missen kans. Tipker wachtte echter veel te lang om de bal in een leeg doel te schuiven en mocht van geluk spreken dat na interceptie van een verdediger van Veenhuizen de bal bij De Vries terecht kwam,die zijn tweede van de middag maakte.

Over de streep

Ongeveer tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd de marge bijna vergroot door Gerwin de Wijk. Doelman Jonathan Auwen wist echter ternauwernood te redden. Eerlijkheid gebied te zeggen dat dit ook teveel van het goede was geweest. In de slotfase kwam Onstwedder Boys nog goed weg, want Koudstaal wist een doelpunt van Elsinga te voorkomen en de daarop volgende hoekschop werd door Sjoert Giezen op de lat gekopt. En dus werd de 3-2 over de streep getrokken: een prima uitgangspositie dus voor de “Boys”, maar een gelopen koers is het tweeluik nog zeker niet.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal lijkt klaar voor de competitie

Promovendus SC Stadskanaal lijkt klaar te zijn voor de eerste wedstrijd van de competitie, ...

Titan verslaat KSC

Titan kende een lastige beginfase tegen KSC, maar boekte uiteindelijk een degelijke overwinning.

Stadskanaal kan zich op de nacompetitie richten

De laatste kans op de titel. Dat was de inzet van de wedstrijd tussen ...