Terug in de tijd: Valthermond onderuit in knotsgek duel

In een waar spektakelstuk dolf Valthermond nipt het onderspit tegen Beilen.

Onder klaterend applaus verlieten de Valthermond-spelers na de nederlaag tegen Beilen met gebogen hoofden het veld. Die gebogen hoofden waren echter nergens voor nodig, want er was niets waarvoor de spelers zich hoefden te schamen en het applaus was dan ook dik verdiend. Applaus wat ook zeker Beilen verdiende, want beide ploegen gaven het 800-koppige publiek waar voor hun geld.

Spetterend begin

De gasten begonnen beter aan de wedstrijd en Bertus Wolters was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. De eerste mikte de topschutter naast, de tweede ranselde Twan Lowes uit zijn domein. Hierna pakte de thuisploeg het initiatief en meldde zich voor de poort van Remco Vos. Deze liet echter ook nu weer zien dat hij tot de beste keepers van de tweede klasse behoort en pareerde knap een inzet van Demy te Velde. Te Velde schoot in kansrijke positie ook nog eens over. Jesper de Graaf, vrijgespeeld door Alwin Braakman, passeerde Vos wel, maar Beilen aanvoerder Reint Kasten kwam zijn doelman te hulp en haalde de inzet van de lijn.

Achterstand

De openingstreffer viel uiteindelijk toch aan Valthermond-zijde. Mark Hollemans volleerde een afgeslagen bal prachtig achter de kansloze Lowes. Twee minuten later leek het pleit al beslecht toen Bertus Wolters van dichtbij Beilen op een 2-0 voorsprong kopte. Lars Baas krulde namens de thuisploeg nog een vrije trap richting de kruising, maar opnieuw toonde Vos zijn klasse.

Kermis

Na de pauze gebeurde er eigenlijk lange tijd niets, totdat scheidsrechter De Jong een kwartier voor tijd een lichte overtreding op Tom Meijers met een strafschop bestrafte. Vanaf die tijd was het kermis op ‘De Meent’. Te Velde benutte de strafschop en het blauw-witte legioen schreeuwde hun helden naar voren. Met succes, want Rick Schlimback kopte een voorzet van Alwin Braakman binnen: 2-2.

Verlenging

De koek was echter nog lang niet op. Dat ‘grensrechteren’ een vak apart is bewees neutrale man Hommes. In buitenspelpositie mocht Koen Hollemans zijn ploeg weer op voorsprong schieten en leek het Mondker doek definitief gevallen, maar Valthermond rechtte nog een keer de rug. Werkelijk in de allerlaatste seconde kopte Tom Meijers een voorzet van Edwin Drenth binnen, waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Karakter

In de verlenging kon het kwartje beide kanten opvallen en kwam Valthermond voor het eerst op voorsprong. Edwin Drenth was opnieuw de aangever en onder druk van Tom Meijers passeerde Ronald Smit zijn eigen doelman. Nu toonde Beilen echter karakter en Bertus Wolters schoot vanaf de strafschopstip de 4-4 op het scorebord.

Dichtbij

In het tweede part van de verlenging was Valthermond weer dicht bij een voorsprong, maar Rick Schlimback zag zijn volley over gaan. Het was echter Ronald Smit die uiteindelijk de matchwinner werd door Beilen naar de 5-4 overwinning te koppen. Beilen mag volgende week met Stadspark uitmaken wie promoveert naar de eerste klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Strijdend Alteveer krijgt beloning tegen KSC

Na een 2-0 overwinning op KSC kan het voor de mannen van René Nijgh ...

Rood aanlopend Westerwolde wint van Raptim

Westerwolde trok uiteindelijk met negen man een hele belangrijke overwinning over de streep.

Beloften Titan maat groter dan leeftijdsgenoten CEC

De beloften van Titan speelde voor de tweede week op rij een wedstrijd in ...