FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst Nummer 18: Alteveer (660 punten)

Alteveer is de nummer 18 van de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst.

De komende weken publiceren we de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst. Een ranglijst die gebaseerd is op het aantal punten dat een club, die door ons gevolgd wordt en nu nog actief is, heeft gehaald vanaf het voetbalseizoen 2000-2001 tot en met het voetbalseizoen 2019-2020.

Op plek 18 heeft Alteveer een puntje meer dan Weerdinge.  Alteveer begon deze eeuw in de vijfde klasse, maar kende een dramatisch seizoen in 2006/2007 en degradeerde met 9 punten naar de zesde klasse. Na drie jaar zesde klasse werd men kampioen en een jaar later deed men dit nog eens dunnetjes over in de vijfde klasse. Met 59 punten en een doelsaldo van 69-12 werd Alteveer overtuigend kampioen. Een jaar later bleef men moeizaam in de vierde klasse, maar het bleek wel een opmaat naar een lange reeks in de vierde klasse. Daar kwam in het seizoen 2017/2018 een eind aan toen Alteveer via de nacompetitie degradeerde naar de vijfde klasse. De afgelopen twee jaren was Alteveer twee keer op een tweede plek te vinden, dus grote kans dat de geel-zwarten binnenkort weer een treetje hoger te bewonderen zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen hard onderuit in Emmen

Na de nederlaag tegen Kanaalstreek-genoot GKC moest Gieterveen gisteravond een flinke nederlaag slikken tegen ...

Sellingen wint periodetitel na overwinning op Bareveld

Sellingen verzekerde zich van nacompetitie, Bareveld is nog altijd niet veilig.

Jubileumtrainingskamp voor SV Borger

Borger gaat komende winter alweer voor de tiende keer op trainingskamp.