Terug in de tijd: Routiniers wijzen Pekelder Boys de weg tegen Bareveld

Pekelder Boys startte goed aan de nacompetitieduels met Bareveld met een 2-0 overwinning.

Pekelder Boys heeft goede zaken gedaan in de herkansingsronde waarin behoud van een plekje in de vierde klasse de inzet is. Door doelpunten van routiniers Meijer (37) en Koster (46) werd het uiteindelijk 2-0 en verschafte men zichzelf een prima uitgangspositie voor de wedstrijd volgende week in Bareveld.

Opportunistisch spel

Vanaf het eerste fluitsignaal streden beide teams voor hun laatste kans voor een plek in de vierde klasse en dat was aan het spel te zien. Er werd vooral in de beginfase gestreden voor iedere meter en met opportunistisch spel werden snel de voorwaartsen gezocht. De thuisploeg zakte ver terug en liet hiermee de laatste linie van Bareveld opbouwen. Ondanks dat de Barevelders zichtbaar moeite hadden om de hechte defensie van Pekelder Boys te doorbreken, kreeg het toch een aantal goede mogelijkheden.

Heuse scrimmage

Het was al na een vijftal minuten dat Korthuis alleen voor de keeper Zuur verscheen, maar de Barevelder zag de bal via de doelman naast de goal verdwijnen. Tien minuten later was het de beurt aan Minke, die werd weggestuurd op de rechterflank. Hij omspeelde zijn directe tegenstander, maar ook hij zag zijn schot gekeerd worden door Zuur. Ook Pekelder Boys was in de beginfase tweemaal erg dicht bij een openingsgoal, al was hier wel een standaardsituatie voor nodig. Eerst was het Koster die uit een vrije trap van Kuiper net voorlangs kopte en even later was er een heuse scrimmage voor de goal van Lamain, waarbij de bal op de paal belandde én van de lijn werd gehaald.

Minder bruikbare ballen

Na deze eerste twintig minuten werd het spel van beide partijen minder en gebeurde er lange tijd weinig. Mede door de hitte kreeg Bareveld steeds meer moeite om het spel te maken en kregen de spitsen van de thuisploeg steeds minder bruikbare ballen van achteruit. Vlak voor het rustsignaal hadden beide ploegen nog met een voorsprong de kleedkamers kunnen opzoeken. Eerst was het Huizing die na een prima voorzet van collega-spits Kluin hard over de goal kopte. Direct hierna was het aan de andere kant Schreuder, die na een goed uitgespeelde aanval, hoog over de deklat schoot.

Op de heupen

In de tweede helft kwam Pekelder Boys beter uit de startblokken en vooral één van de weinige jongelingen, Jan Hoiting, kreeg het op zijn heupen. Hij bestreek regelmatig de gehele linkerflank en creëerde hiermee een aantal goede mogelijkheden. Onder meer Becker kwam hierdoor vlak na rust in een kansrijke positie, maar zijn schot ging hoog over de goal.

Verdiende voorsprong

Bareveld had moeite met de fysieke kracht van de thuisploeg en kon op dat moment geen vuist maken tegen het aanvalstrio uit Pekela. Na ruim vijf minuten in het tweede bedrijf ging Kuiper slim liggen na licht contact met zijn directe tegenstander Beuker. Hij nam de vrije trap hierna zelf en stelde hiermee Meijer in staat om net voor de uitkomende Lamain binnen te koppen: 1-0. Het was typerend voor de wedstrijd dat de openingsgoal kwam uit een standaardsituatie, maar was op dit moment wel verdiend voor de mannen uit Pekela.

Weinig kansen

Bareveld werd hierna wel iets scherper en kreeg vooral over de flanken veel ruimte met Gorissen en de ingevallen Van der Veen. Onzuiverheid in de eindpass leidde er echter toe dat er weinig kansen konden worden genoteerd. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd sloeg de thuisploeg opnieuw toe, nadat het een periode ongevaarlijk was geweest. Het was wederom Hoiting die zijn tegenstander op de zijlijn de baas was. Hij bracht de bal bij Kuiper, die met een lange bal Patrick Koster diep stuurde. Koster liet Beuker zijn hielen zien en schoot de bal knap langs de uit gekomen Lamain voor de 2-0.

Niet op scherp

Hierna was het voor Bareveld zaak om de aansluitingstreffer te zoeken, maar het bleef onmachtig. Het was zelfs Pekelder Boys dat in de omschakeling gevaarlijker was, al was hier soms maar één lange bal van keeper Zuur voor nodig. Vooral Kuiper, die vanuit vrijwel iedere mogelijke hoek op de goal schoot, had zijn vizier niet op scherp staan en wist het net niet te vinden. In de slotfase was Bareveld alsnog dichtbij de aansluitingstreffer, maar de inzet van Bart Weishaupt dwong Zuur om volledig gestrekt te gaan en de bal te pakken. Tot meer treffers kwam het niet, waarmee Pekelder Boys een voorschot op promotie neemt.