Terug in de tijd: Westerwolde verliest na strafschoppen van OVC ’21.

Westerwolde verloor uiteindelijk na strafschoppen van OVC ’21.

In een wedstrijd die bol stond van de spanning verloor Westerwolde zondagmiddag de eerste nacompetitiewedstrijd van het Ommer OVC ’21. Deze uitschakeling in de wedstrijd voor promotie naar de derde klasse kwam echter pas tot stand via het nemen van strafschoppen. Daarin bleek de keeper van OVC ’21, Kacper Nadolny, een te grote sta in de weg voor de Vlagtwedder formatie.

Verlate aankomst

Na de ietwat verlate aankomst van de ploeg uit Ommen, had de wedstrijd een ongekend spannend scoreverloop. Na de reguliere speeltijd stond er een 1–1 gelijkspel op het scorebord, waardoor scheidsrechter Leuning uit Tynaarlo genoodzaakt was een verlenging van twee keer vijftien minuten te laten spelen. En toen beide teams in deze extra speeltijd nog een keer wisten te scoren, konden de elftallen aan de reglementaire serie strafschoppen beginnen. Hierin bleek al snel dat OVC ’21 deze middag de gelukkige winnaar ging worden in deze leuke wedstrijd in de strijd om promotie of klassenbehoud.

Huls maakt gelijk

Aanvankelijk tastten de tegenstanders elkaar even af, maar al snel was te zien dat OVC ’21 de iets beter voetballende ploeg was. Dit kleine speloverwicht werd in de 15e minuut uitgedrukt in een doelpunt van Dennis ter Burg. Van een afstand van een meter of tien verschalkte hij Alex Otto van Westerwolde in de voor de doelman rechterbenedenhoek. Lang kon de in de competitie als dertiende geëindigde ploeg uit Overijssel niet van de voorsprong genieten, want in de 23e minuut kopte nota bene rechtervleugelverdediger Harmen Huls binnen de vijfmeter de bal beheerst achter de goalie van OVC ’21. Behoudens enige kleine kansen viel er in het eerste bedrijf verder niet veel meer te genieten.

Rode kaart

Des te boeiender was de tweede helft. Ondanks het feit dat hierin niet werd gescoord, viel er wat betreft het spel, de verkregen kansen en de gegeven gele en rode kaarten genoeg te beleven. De eerste grote kans was er voor OVC ’21, maar gelukkig voor Westerwolde stond het vizier niet op scherp. In de 55e minuut was er een directe rode kaart wegens natrappen voor doelpuntenmaker Dennis ter Burg. Hoewel hij nog verhaal wilde halen bij de assistent-scheidsrechter, werd hij op een resolute manier door de goed leidende arbiter Leuning buiten de omheining verwezen.

Verlenging noodzakelijk

Tegen de tien van OVC ’21 kreeg Westerwolde een klein veldoverwicht, maar het lukte de formatie van scheidend trainer Loek Swarts niet dit in doelpunten om te zetten. Ook was er nog sprake van geluk toen Thom Postma in de 65e minuut namens Westerwolde op miraculeuze wijze redding op de doellijn bracht. In de 83e minuut keurde de leidsman nog een doelpunt van OVC ’21 af, waarna in de 86e minuut de ingevallen Jeremy Hekman van Westerwolde na zijn ongelukkigerwijs verkregen tweede gele kaart eveneens vervroegd de douche mocht opzoeken. Direct hierna veerde het massaal opgekomen publiek op toen Kevin v.d. Laan na goed voorbereidend werk van de eveneens ingevallen Merijn te Velde de winnende treffer op zijn schoen had. Voor een bijna open doel faalde hij echter jammerlijk, waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Dadendrang groot

Na een korte drinkpauze begonnen de beide tientallen aan deze extra speeltijd en van beide kanten was de dadendrang dusdanig groot dat er onherroepelijk gescoord zou worden. Een harde vrije trap van Martin Boer die uiteen spatte op de lat was hiertoe het eerste wapenfeit. Westerwolde scoorde wel als eerste in de tweede verlenging uit een aanval die als de mooiste van de middag kon worden gekarakteriseerd. Na een prima combinatie over een aantal schijven kwam Merijn te Velde vrij voor de Nadolny en beheerst schoot de rechteraanvaller in de 110e minuut de bal binnen: 2–1.

Kolfje naar de hand

Wie dacht dat de overwinning binnen was, vergiste zich in de veerkracht van de Ommenaren en het was dan ook David van Elburg die met een verdekt schot van een meter of vijfentwintig doelman Otto in de 115eminuut kansloos liet. Na dit doelpunt en het laatste fluitsignaal belde dan ook menig toeschouwer naar huis dat de thuiskomst nog iets later werd dan de geplande tijd van vier uur. Al snel bleek dat de strafschoppenserie een kolfje naar de hand was van de iets meer ervaren derdeklasser. Slecht ingeschoten elfmeters, prima parades en zelf goed gemikte strafschoppen betekenden uiteindelijk dat OVC ’21 aan het langste eind trok: 4 – 2.