FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst Nummer 17: Westerwolde (661 punten)

Westerwolde is de nummer 17 van de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst.

De komende weken publiceren we de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst. Een ranglijst die gebaseerd is op het aantal punten dat een club, die door ons gevolgd wordt en nu nog actief is, heeft gehaald vanaf het voetbalseizoen 2000-2001 tot en met het voetbalseizoen 2019-2020.

Op plek 17 staat Westerwolde, dat in deze eeuw al in flink wat klassen speelde. Al speelde de club uit Vlagtwedde de meeste jaren wel in de vijfde klasse. Het was lange tijd dus een echte laagvlieger in de regio van de Kanaalstreek en kwam ook nog zelfs twee jaren uit in de zesde klasse. Toch veranderde die situatie vanaf het seizoen 2014/2015. In dat seizoen werd Westerwolde overtuigend kampioen met 66 punten en maar liefst 102 doelpunten voor. Het zou voorlopig ook direct het laatste jaar blijken in de laagste klasse, want er volgden vier stabiele jaren in de vierde klasse. De club begon ook in die klasse steeds beter te presteren en in het seizoen 2018/2019 dwong men zelfs promotie af naar de derde klasse. Daarin is Westerwolde nu voor het tweede seizoen op rij actief en dus mag gerust gezegd worden dat Westerwolde de laatste jaren de stijgende lijn heeft te pakken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like