Terug in de tijd: Valthermond door naar volgende ronde

Valthermond plaatste zich voor de volgende ronde van de nacompetitie na de overwinning op Rolder Boys.

In de strijd om een plaats in de eerste klasse heeft Valthermond de eerste ronde overleefd. In Rolde werd met 2-1 van de plaatselijke Boys gewonnen, die daardoor degradeerden uit die eerste klasse.

Valthermond neemt initiatief

Een groot aantal Valthermonders had de moeite genomen om af te reizen naar Rolde, en die zullen daar beslist geen spijt van hebben gehad. Direct vanaf het beginsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Beijert namen de bezoekers het initiatief en brutaal werd de weg richting doelman Robin Geertsma gezocht. Tot twee keer toe strandde Jens Bulle op de doelman. Diezelfde Bulle bediende na zo’n tien minuten spelen wel Edwin Drenth en aan hem zijn dit soort mogelijkheden wel besteed. Het feest werd nog mooier voor de Monkers toen Alwin Braakman een vrije trap binnen krulde. Geertsma zag er hier niet echt sterk uit.

Op de paal

Eigenlijk uit het niets kwam Rolder Boys terug in de wedstrijd. Tom Meijers verslikte zich in een ogenschijnlijk simpel balletje en Ryan Bruinsma kon de voorzet geven die door Ferdi Hidding prachtig achter de kansloze Twan Lowes werd geknald. Valthermond leek er niet echt van onder de indruk en bleef de aanval zoeken. Jens Bulle kon alleen middels een overtreding afgestopt worden wat Jasper Kroon op zijn tweede gele kaart kwam te staan. Braakman knalde nu de vrije trap op de paal.

Hachelijke situaties

In de tweede helft was het gek genoeg Rolder Boys dat met een man minder de toon zette. Coach Jan Korte bracht ervaren rotten Hingstman en Dekker in om het tij te keren en de bal werd regelmatig richting de zestien meter gepompt. Dit leverde enkele hachelijke situaties voor het doel van Twan Lowes op, maar de Valthermond defensie, onder leiding van Lars Baas, gaf geen krimp. Aan de andere kant lag er steeds een zee van ruimte om te counteren en de wedstrijd definitief te beslissen. Onzuiverheid in de eindpass voorkwam echter dat de blauw-witte aanhang rustig toe kon kijken. Nu bleef het tot het eind toe billen knijpen, maar de vreugde na het eindsignaal was er niet minder om.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan verslaat Ruinen in de beker

Titan heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker door een overwinning ...

Valthermond laat het liggen tegen Bargeres

Valthermond heeft gisteren verzuimd om de volle winst mee te nemen uit Emmen. Tegen ...

Westerwolde wint eenvoudig van Smilde ’94

Westerwolde beleefde een makkelijke middag in Smilde en nam de drie punten mee.