FC Groningen houdt koploper Vitesse op gelijkspel

FC Groningen en Vitesse hielden elkaar in evenwicht.

FC Groningen heeft zaterdagavond de zegereeks van Vitesse een halt toegeroepen. In een wedstrijd waarin de kansen schaars waren troffen beide ploegen alleen voor rust doel. In de tweede helft had Armando Broja namens Vitesse de winnende op de schoen, maar voor leeg doel mistte de spits en dus bleef het bij 1-1.

De wedstrijd tussen Groningen en Vitesse had veel weg van een schaakspel, waarin het interessant was om te zien hoe beide ploegen stond ten opzichte van elkaar. Zowel Groningen als Vitesse hanteerden het zelfde systeem en dat leverde geen open wedstrijd op. Kansen waren op een hand te tellen in de eerste helft. Matús Bero trof voor Vitesse de lat, maar het was Groningen dat vanuit het niets na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong kwam. Patrick Joosten haalde uit vanaf een meter of 25 en verschalkte met het harde schot Vitesse-doelman Remco Pasveer.

Enorme misser Broja

Dat leek ook de ruststand te worden, maar op slag van rust scoorden de Arnhemmers de gelijkmaker. Loïs Openda scoorde uit een vrije trap van Oussama Tannane. In de tweede helft greep Vitesse meer en meer het initiatief en had het de kans om de wedstrijd te beslissen. Broja was Groningen-doelman Sergio Padt al voorbij, maar wist de bal wonderbaarlijk genoeg niet in het lege doel te krijgen. Omdat ook de thuisploeg niet meer in staat was om Pasveer nog te passeren bleef het uiteindelijk bij 1-1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW wint in topper van VVK

SPW wist de topper tegen VVK te winnen en bleef daardoor koploper in de ...

Nieuw Buinen geen partij voor Alcides

Alcides heeft in eigen huis de ranglijst in de eerste klasse F tot uiting ...

Borger sluit 2015 af met overwinning

Borger heeft goede zaken gedaan door het inhaalduel tegen SVN’69 met 3-1 te winnen. ...