Voorbeschouwing AZ – FC Emmen

FC Emmen wacht zondagavond opnieuw een zware opgave met de uitwedstijd tegen AZ.

Na de wedstrijden tegen Feyenoord en Vitesse wacht voor FC Emmen opnieuw een zware wedstrijd. De Emmenaren gaan zondagavond op bezoek bij AZ in Alkmaar. Bovendien wacht volgende week ook nog eens Ajax thuis en dus dreigt de laatste plek in de Eredivisie voor Emmen.

De ploeg uit Alkmaar lijkt na een stroeve start van de competitie steeds beter zijn draai te vinden. Na vijf gelijke spelen won AZ de afgelopen twee wedstrijden relatief eenvoudig van RKC en SC Heerenveen. Beide wedstrijd werden afgesloten met een 3-0 zege. Bovendien lijkt de ploeg ook af te zijn van het coronavirus en dus kan men een sterk elftal het veld insturen al waren er nog wel wat lichte klachten bij Dani de Wit en Teun Koopmeiners. Beiden lijken echter gewoon aan de aftrap te verschijnen.

Defensief moet het beter

Het is zaak voor Emmen dat het verdedigend goed moet staan met de vele lopende mensen van AZ, want defensief schortte het er de afgelopen weken nog wel het een en ander aan. De rood-witten kregen ook in de wedstrijd tegen Vitesse weer gemakkelijk de doelpunten tegen. Ook doelman Felix Wiedwald lijkt voorlopig nog niet perse een betere vervanger van Dennis Telgenkamp onder de lat. De ploeg uit Emmen moet het in Alkmaar doen zonder spelmaker Sergio Peña, die geblesseerd terugkwam vanuit de interlandperiode. Voor Emmen zal het vooral zaak zijn om niet zo te starten als in Arnhem, want anders dreigt ook in Alkmaar een kansloze avond.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Kanaalstreek Amateurtoto 2021/2022

De FC Kanaalstreek Amateurtoto, voor de echte voetballiefhebber en kenner van de Kanaalstreek.

Wegen Nieuw Buinen en Loewi Piebes scheiden na afloop van huidig seizoen

Nieuw Buinen en hoofdtrainer Loewi Piebes gaan komend seizoen niet met elkaar verder.