Terug in de tijd: Harm-Jan Moesker belangrijk met goals én mandarijnen

De mandarijntjes van Harm Jan Moesker droegen bij aan een overwinning op Helpman.

Of het aan de mandarijnen lag die hij voor de wedstrijd uitdeelde, weet Harm-Jan Moesker niet, maar zeker is dat zijn drie doelpunten een grote bijdrage leverden aan de 4-0 overwinning op Helpman. En deze overwinning op de concurrent was broodnodig, want de Titanen bevinden zich in de onderste regionen van de tweede klasse L. Of het dit seizoen gaat lukken om klassebehoud veilig te stellen is dan ook moeilijk te zeggen voor Moesker: “Het is koffiedik kijken. Als we met z’n allen blessures en schorsingen kunnen vermijden, denk ik dat we boven de streep kunnen blijven. Maar we weten dat het niet eenvoudig gaat worden”.

Gezond mandarijntje

Waar Moesker op zijn werk bezoek kreeg van Sinterklaas, speelde hij zondag voor aanvang van de wedstrijd zelf voor goedheiligman. Hij trakteerde zijn teamgenoten namelijk op een gezond mandarijntje, die een dag eerder over waren gebleven. Dat deze zijn medespelers goed smaakten bleek later, gezien het scherpe begin aan de wedstrijd. Moesker vertelt: “We speelden tegen de stevige wind in, maar door twee vroege goals kreeg Helpman gelijk een mentale tik te verwerken. Vervolgens hebben zij nog wel een aantal goede kansen gecreëerd, maar na de 3-0 van Sonny Koops konden we met een goed gevoel de rust in. De tweede helft speelden we met de wind in de rug en zijn we niet meer in de problemen gekomen. Willem Prins en Raymond Duitscher waren nog heel dicht bij een goal, maar in beide gevallen zat de lat in de weg”.

Gematigd positief

Zo pakte de ploeg uit Nieuw-Weerdinge eindelijk weer eens drie punten, na vijf nederlagen op rij. Het huidige verblijf in de tweede klasse verloopt tot op heden dus moeizaam, erkent ook de 22-jarige Moesker: “We waren zeker toe aan deze overwinning. Niet alleen qua stand, maar ook voor de stemming is het goed. We waren dit seizoen alleen kansloos tegen ZNC en vorige week tegen Groninger Boys, maar verder konden we goed meekomen. Wel missen we dit seizoen de mooie derby’s uit de derde klasse, dus tot op heden ben ik gematigd positief over deze jaargang”.

Grote aanwinst

Naast het feit dat Titan tegenwoordig een niveau hoger acteert, moet men het nu ook doen zonder Ron Kuper en Will Koops. Met het vertrek van deze spelers werd behoorlijk wat ervaring en kwaliteit ingeleverd, maar Moesker denkt het zonder hen ook te kunnen redden: “We hadden deze jongens absoluut goed kunnen gebruiken, maar doordat onder andere Dennis Schuten en Nick Katoen een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt staat het achterin redelijk stabiel. Daarnaast is Hidde Rog een grote aanwinst voor ons op het middenveld”.

Bij elkaar

Naast Rog is ook trainer Marcel Smelt nieuw bij Titan en ook over hem is de spits erg tevreden: “De samenwerking bevalt goed. Ook in de maanden dat het wat minder ging qua resultaten heeft hij de ploeg bij elkaar weten te houden”. Het is nu zaak voor de promovendus om zoveel mogelijk punten te vergaren om lijfsbehoud veilig te stellen, waarbij de doelpunten van Moesker goed van pas zullen komen. Echter is dit voor hem niet het belangrijkst: “Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en zo belangrijk mogelijk zijn voor het team. Of dat dan in de vorm van assists of goals is maakt me niet zoveel uit!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

A&S Houtbouw Muur van de Kanaalstreek!

Komend seizoen kunnen de teams weer strijden om de titel Muur van de Kanaalstreek, ...

Competitie-indeling: Zaterdag 5e klasse F

Overzicht van de competitie-indeling van de zaterdag 5e klasse F.

Competitie-indeling: Zondag 4e klasse B

Overzicht van de competitie-indeling van de zondag 4e klasse B.