Terug in de tijd: Jans Spiegelaar op maandag: “Brak, maar dolblij!”

Jan Spiegelaar vierde een goed kampioensfeest met HOC.

Jans Spiegelaar neemt de felicitaties voor het behaalde kampioenschap in ontvangst… (foto: Martijn Wieringh)

Het eerste antwoord op de vroeg hoe Jans Spiegelaar zich amper 24 uur na het behalen van het kampioenschap in de vijfde klasse F voelt, dekt de lading: “Brak!” Maar al snel herpakt de trainer van HOC zich en geeft hij rustig antwoord op onze vragen: We hebben hier duidelijk te maken met een gelukkig mens. 

Fantastisch

“Ik voel me echt fantastisch. Het komt namelijk niet zo heel vaak voor dat je kampioen wordt met een eerste elftal.” Dat geluk heeft Spiegelaar dit jaar dus wel, hoewel er van geluk weinig sprake is. De fusieclub uit Odoorn/Exloo won namelijk 19 van de 25 wedstrijden, met het veelzeggende doelsaldo van 75: “We hebben het inderdaad erg goed gedaan. Gistermiddag was de beloning, dus daar hebben we optimaal van genoten!”

Oog van de naald

Overigens ging het tijdens de wedstrijd niet van een leien dakje: “We zijn voor rust een paar keer door het oog van de naald gekropen. De spanning was blijkbaar te groot, waardoor VIOS O de bovenliggende partij was. Na de thee waren de rollen echter omgedraaid en maakten we in de eerste tien minuten het verschil.” Maar ook bij een 2-0 stand kon Spiegelaar niet rustig zitten in zijn dug-out: “Wij misten kansen en VIOS O maakte ineens de aansluitingstreffer. Maar toen Gerben Beek zijn tweede maakte, was het klaar.”

Platte kar

En daarmee was het tijd voor een feest, dat in twee dorpen gevierd werd: “We zijn op de platte kar door Exloo én Odoorn geweest: geweldig! Door verschillende sponsoren werden we voorzien van natjes en droogjes, waarna er in de kantine live-muziek was.” Waar de spelers, staf en begeleiding tot diep in de nacht het kampioenschap vierden, lieten de echte mannen zich vandaag al weer zien op het sportpark in Odoorn: “We hebben samen de kantine schoongemaakt, waarna we verder zijn gegaan waar we zondagnacht mee zijn gestopt, haha!”

Top vijf

Wanneer we Spiegelaar vragen alvast naar het komende seizoen te kijken, is hij terughoudend in zijn voorspelling: “Ik denk dat wij als voetballende ploeg beter tot ons recht komen in de vierde klasse. Mijn insteek is dat we voor het hoogst haalbare moeten gaan. Nu zal een kampioenschap niet heel reëel zijn, dus dan zet ik in op een plaats bij de eerste vijf!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rien Boels: “Mussel gaat niet terug naar de vijfde klasse.”

Rien Boels is optimistisch gestemd over het komende seizoen en verwacht dat Mussel beter ...

Terug in de tijd: De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Frank Pilon is een liefhebber van het amateurvoetbal en ziet de toekomst van Sellingen ...