FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst Nummer 12: Nieuw Buinen (686 punten)

Nieuw Buinen is de nummer 12 van de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst.

De komende weken publiceren we de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst. Een ranglijst die gebaseerd is op het aantal punten dat een club, die door ons gevolgd wordt en nu nog actief is, heeft gehaald vanaf het voetbalseizoen 2000-2001 tot en met het voetbalseizoen 2019-2020.

Op plek twaalf komen we Nieuw Buinen tegen. De club die vele jaren op het hoogste niveau van de regio van de Kanaalstreek speelde.  Veelal in de eerste klasse van het zondagvoetbal, maar de club promoveerde deze eeuw ook maar liefst drie keer naar de hoofdklasse. De eerste promotie was in het seizoen 2001/2002 toen de oranjehemden kampioen werden. Het bleef bij een jaartje hoofdklasse, waarna de Buunermonders zes jaar moesten wachten op een nieuwe promotie. Maar ook die promotie was van korte duur en na een seizoen was men weer terug in de eerste klasse. Twee jaar later werd Nieuw Buinen opnieuw kampioen in het seizoen 2011/2012. Wederom bleef het bij een jaar hoofdklasse, waarna men weer jarenlang in de eerste klasse speelde. Maar aan dat niveau kwam in het seizoen 2018/2019 een eind. Er volgde dit keer geen promotie, maar een degradatie waardoor Buunermond sinds vorig seizoen actief is in de tweede klasse L en het onder meer weer de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal speelt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Loting bekervoetbal

bekerOnlangs is door de KNVB geloot voor de eerste knock-out-ronde van het bekertoernooi. Er ...

Transfertalk: Thomas Klungel maakt overstap naar Veelerveen

Thomas Klungel verkast komend seizoen van Bellingwolde naar Veelerveen