Terug in de tijd: De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Frank Pilon is een liefhebber van het amateurvoetbal en ziet de toekomst van Sellingen met vertrouwen tegemoet.

Frank Pilon: liefhebber van de geneugden van het leven…

Eigenlijk is Frank Pilon van een uitstervend ras. De linkspoot van v.v. Sellingen bindt niet alleen iedere zondag de voetbalschoenen onder, ook neemt hij regelmatig een kijkje bij verschillende zaterdagclubs in de Kanaalstreek. De Sellinger is een liefhebber, en belangrijker: Pilon is helemaal terug van een knieblessure. Zelf houdt de verdediger liever een slag om de arm. “Ik ben wel op de weg terug”, zegt hij. Pilon traint mee met de selectie van v.v. Sellingen, maar is nog niet op topniveau. “Ik twijfel bijvoorbeeld over het maken van slidings op de training. Doe ik het wel, of doe ik het niet?”

Derde elftal

Niet zo gek, want ‘Frenkeye’ liep enkele jaren geleden een forse knieblessure op in het geel-zwart van v.v. Veelerveen. In de thuiswedstrijd tegen KSC gleed een tegenstander door op Pilon en werd zijn knie hard geraakt. Hij schreeuwde het uit van de pijn en een lang revalidatietraject was het gevolg. Eenmaal terug bij Sellingen probeerde hij het eerst bij het derde elftal, om daarna alsnog de stap naar de selectie te wagen: “Ik ben rustig aan begonnen”, laat hij weten: “Ik heb wel ambities, maar ben ook realistisch. Ik weet niet of het me gaat lukken om definitief weer bij het eerste mee te doen. Als ik fit blijf ga ik door bij de selectie, anders doe ik een stapje terug naar het derde.”

Langs de lijn

Want, zo redeneert Pilon, het moet natuurlijk wel leuk blijven. Wat de liefhebber in elk geval pleziert is het maken van uitstapjes naar andere verenigingen in de Kanaalstreek. Als het enigszins lukt staat Pilon, vaak vergezeld door vaste kompaan Ben Bos, langs de lijn bij de zaterdagclubs Onstwedder Boys of SV Mussel. Niet zozeer om het niveau, meer om de beleving en datgene wat het amateurvoetbal zo mooi maakt: de eenvoud van het spelletje.

Niet verwend

“Afgelopen zaterdag gingen we naar Seta – Erica’86’, vertelt Pilon: “Een aantal oud-spelers van Sellingen speelt nu bij Erica en die wilden we wel eens zien spelen. Na twintig minuten stond het al 3-0 voor Seta en begon het ongelooflijk te plenzen. Toen zijn we maar naar de Mussel gereden, kun je tenminste lekker op de tribune zitten.” Niet dat Pilon daar verwend wordt qua voetbal, maar dat deert de liefhebber niet: “SV Mussel – Wagenborger Boys, dat hield niet over… Maar het is gewoon leuk, al die verhalen achter clubs, de vaste supporters, dat amateurwereldje is gewoon prachtig!”

Boezemvriend

Vandaar dat de docent Duits op het RSG in Ter Apel onlangs de moeite nam richting Hardenberg te rijden, om te kijken hoe Topklasser HHC het er vanaf bracht. Het zijn de zaterdagen waar hij blij van wordt: “Een echte planning maken we niet, we zien het gewoon per week.” Binnenkort hoopt Pilon wel een kijkje te kunnen nemen bij boezemvriend Arjan Wiegers, die tegenwoordig het rood-geel van Go Ahead  Kampen draagt: “Dat wordt wel weer eens tijd. Hij is goed bezig daar, is belangrijk voor de ploeg. Mooi om te zien.”

Kiezen voor Sellingen

Of Sellingen zelf dat niveau ooit haalt is nog de vraag, feit blijft dat Pilon gelooft in de toekomst van de club: “We staan er goed voor, er komen een paar jonge jongens aan en bij Ter Apel maakte onlangs een 15-jarige jongen uit Sellingen zijn debuut. Het zou mooi zijn wanneer hij in de toekomst voor Sellingen kiest. Een talentvolle spits kunnen we altijd gebruiken”, besluit hij zijn relaas.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ben Bos: “In Sellingen ligt mijn voetbalhart”

In het seizoen 2005 – 2006 kwam Sellingen voor het laatst uit in de ...

Martin Boer: “Westerwolde moet gaan voor de top 5!”

Interview met Martin Boer, die vindt dat Westerwolde open en onbevangen het seizoen in ...