Terug in de tijd: Muhammed Yuksel: “Jongensdroom komt uit!”

Muhammed Yuksel tekende na een stage bij het Turkse Antalyaspor een profcontract.

Jarenlang joeg Muhammed Yuksel zijn voetbaldroom na. De aanvaller, die het afgelopen seizoen uitkwam voor Nieuw Buinen, wilde niets liever dan profvoetballer worden. Een droom die uiteen leek te zijn gespat, nadat een avontuur bij FC Emmen niet het gewenste resultaat had. Maar nu, op 20-jarige leeftijd heeft Yuksel bij het Turkse Antalyaspor toch het zo vurig gewenste profcontract mogen ondertekenen. Door deze handtekening mag de geboren Hoogezandster zich clubgenoot noemen van Samuel Eto’o. 

Te jong

“Dat is op zich al iets wat ik nooit had durven dromen, want Eto’o is echt een heel grote meneer!” zegt Yuksel, die de afgelopen jaren meerdere keren zelf het initiatief nam om bij profclubs in beeld te komen: “Ik debuteerde bij Nieuw Buinen al jong in de Hoofdklasse, waarna ik één seizoen bij FC Emmen speelde. Onder meer tijdens mijn tweede periode bij Nieuw Buinen ben ik in Turkije geweest voor stages bij verschillende clubs.” En hoewel de clubs enthousiast waren, durfde Yuksel het avontuur niet eerder aan.

Stages

Dat had vooral met zijn leeftijd en dag invulling te maken: “Ik durfde het risico niet te nemen, omdat ik mijn studie op dat moment toch iets belangrijker vond. Daarnaast voelde ik me toch te jong om in mijn eentje de stap naar Turkije te maken.” Wat er dan veranderd is, waardoor Yuksel nu wel de stap maakt? Enerzijds leeftijd, anderzijds het gevoel bij zijn nieuwe club.

Perfect geregeld

“Ik heb de hele zomer, ook tijdens de Ramadan, zo vreselijk hard getraind voor dit doel. Het is nu of nooit, denk ik.” En daarbij kan hij rekenen op de perfect geregelde omstandigheden bij Antalyaspor: “De club regelt huisvesting. Ik verblijf nu op een enorm luxe complex, waar in alles wordt voorzien, ook het eten. Daardoor kan ik me volledig op het voetbal richten. Heerlijk!”

Ambitie

Als gezegd, Yuksel liep stage bij de ploeg die het afgelopen seizoen in de middenmoot van de Süper Lig eindigde: “De stage duurde twee weken. In die periode heb ik een dusdanige indruk achtergelaten dat ik nu dus een contract heb getekend. Het is mijn bedoeling om zo snel mogelijk aan te sluiten bij het eerste elftal.” Overigens heeft de ambitieuze youngster ook al nagedacht over het traject voor de komende jaren.

Trotse familie

“Mijn absolute droom is uitkomen voor het nationale elftal van Turkije. En op clubniveau is het Fenerbahce van Robin van Persie mijn droomclub. Het zou helemaal geweldig zijn wanneer ik een keer de kans krijg om me daar te bewijzen als voetballer!” Maar eerst moet dus het debuut in de hoogste voetbaldivisie afgedwongen worden: “Mijn hoofddoel is vooral om mijn familie trots te maken. Dat geldt ook voor de mensen die mij de afgelopen periode hebben geholpen om te komen waar ik nu ben.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like