Terug in de tijd: Rick Hartman slaat geen training over bij SETA

Rick Hartman scoorde maar liefst drie penalty’s tegen Nieuw-Balinge en is een echt trainingsbeest.

SETA speelt al sinds jaar en dag in de onderste regionen van het amateurvoetbal en ook daarin speelden de Musselkanaalsters tot nu toe vrijwel geen rol van betekenis. Maar sinds de komst van een nieuw bestuur, een nieuwe trainer en een aantal nieuwe spelers lijkt de weg omhoog ingeslagen. Eén van de aanwinsten dit seizoen is Rick Hartman en hij deed afgelopen zaterdag van zich spreken door maar liefst drie penalty’s te benutten in de wedstrijd tegen Nieuw-Balinge. FC Kanaalstreek interviewde de hattrick held.

Nog niet gemist

Wanneer je drie keer scoort vanaf de stip, mag je met recht een penaltyspecialist genoemd worden, maar Hartman blijft bescheiden: “Deze drie penalty’s waren geen hoogstandjes, maar ze zaten er alle drie in en uiteindelijk draait het daarom. Ik wil niet zeggen dat ik een specialist ben, maar ik heb tot op heden nog geen stafschop gemist.” SETA zal Hartman erg dankbaar geweest zijn voor zijn drie treffers, want winst op de Drenten was broodnodig om zicht te houden op een plaats in de middenmoot. Gemakkelijker ging het echter niet, zegt Hartman: “We kwamen snel met 0-1 achter. Het spel was daarna niet goed, maar wij waren wel de bovenliggende partij. Na onze 2-1 voorsprong in de tweede helft moest Nieuw-Balinge met tien man verder en leek onze overwinning niet meer in gevaar te komen. Na mijn derde doelpunt was de wedstrijd helemaal gespeeld.”

Niet kansloos

Door de winst zijn de blauw-witten haar directe tegenstander tot op twee punten genaderd en is plaats zeven weer in zicht. Dit zal waarschijnlijk ook het hoogst haalbare zijn, gezien het gat met nummer zes WVV reeds negen punten is. Gezien de vele versterkingen valt dit wellicht iets tegen, erkent ook de 20-jarige Hartman: “De eerste seizoenshelft was niet helemaal zoals we gehoopt hadden. We hebben veel punten laten liggen waar het niet nodig was geweest.” Maar met de komst van nog een aantal nieuwelingen in de winterstop denkt Hartman nog voldoende punten te kunnen pakken in het restant van het seizoen: “Met Nico Themme, Ramon Boon en iets eerder Ricardo van der Werf hebben we drie versterkingen erbij en ook Aljan Brink komt terug van een langdurige blessure. We hebben nu tegen elke club in de competitie gevoetbald en als ik daarop terugkijk zijn we in de return zeker niet kansloos.”

Goede stapavond

Hartman woont en werkt in Musselkanaal. Hij volgt een werk-en-leren traject, waarbij hij de opleiding Filiaalmanager combineert met werken bij de Lidl. Voetballen deed hij in het verleden ook bij de groen-witten: “Ik ben begonnen bij Musselkanaal in de F-pupillen. Vervolgens heb ik, vanwege verhuizingen, in een tijdsbestek van 6 á 7 jaar bij drie clubs gespeeld: Musselkanaal, FC Ter Apel en CEC. In de A-junioren keerde ik terug bij Musselkanaal en vanaf dat moment was Wilbert Arends mijn trainer.” In verband met werk op zaterdag maakte Hartman vervroegd de stap naar het tweede elftal op zondag, waarin hij twee seizoenen speelde. Afgelopen zomer koos hij dus voor SETA en de reden hiervan zullen veel jonge voetballers herkennen: “Samen met twee vrienden besloten we de overstap te maken. Dit vooral omdat we meer voor de gezelligheid wilden voetballen en daar hoort het uitgaansleven natuurlijk bij. Musselkanaal voetbalt op zondag en zoals iedereen weet wordt het voetbal er na een goede stapavond niet beter van.”

Lijn doortrekken

De jongeling speelt dus al een  aantal jaren onder Wilbert Arends, de oefenmeester die overkwam van Musselkanaal en SETA naar een hoger plan moet proberen te tillen. Een lastige klus, maar Hartman heeft er wel vertrouwen in: “Ik vind Wilbert een goede trainer en kan goed met hem overweg. Ik denk dat hij als trainer bij SETA een moeilijke taak heeft omdat iedereen hoge verwachtingen heeft na de komst van de vele nieuwe spelers.” Die verwachtingen zijn echter niet te hoog gegrepen, want volgens de penalty-specialist zit er nog meer in het vat bij de zaterdag-club: “Naar mijn mening zijn er soms jongens die net even te snel afzeggen voor een training. Dit stoort mij, omdat ik zelf geen training over sla. We zijn goed begonnen na de winterstop en moeten dit doortrekken.” Te beginnen aanstaande zaterdag, op bezoek bij koploper Sweel: “Thuis hebben we tegen hen een goede pot gevoetbald. We stonden zelfs 1-0 voor, maar helaas wisten zij laat in de wedstrijd de punten te stelen. Koploper of niet: ik denk dat we Sweel het heel lastig kunnen maken!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Trotse Jans Spiegelaar hoopt op stunt

Na het kampioenschap in de vijfde klasse leek HOC direct door te stoten naar ...

Jongensdroom Dennis Katoen werkelijkheid

Voor Dennis Katoen kwam afgelopen zondag een jongensdroom uit in Zuidwolde. Want de eerstejaars ...

William van der Sluis: Levenslang SPW

Na vele jaren trouwe dienst zwaaide Wiliam van der Sluis afgelopen zondag af bij ...