FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst Nummer 10: Borger (692 punten)

Borger is de nummer 10 van de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst.

De komende weken publiceren we de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst. Een ranglijst die gebaseerd D is op het aantal punten dat een club, die door ons gevolgd wordt en nu nog actief is, heeft gehaald vanaf het voetbalseizoen 2000-2001 tot en met het voetbalseizoen 2019-2020.

We zijn aangekomen bij de top 10 en die wordt geopend met de best presterende zaterdagclub qua aantal punten: Borger. De groenhemden haalden de meeste punten van de zaterdagclubs in de regio van de Kanaalstreek. De club had in het verleden ook een zondagtak, maar vanaf het begin van deze eeuw heeft het zaterdagvoetbal een opmars gemaakt bij Borger. Dat begon met een dubbele promotie van de vijfde naar de derde klasse. Daarin verbleef men twee jaren alvorens Borger degradeerde naar de vierde klasse. Na drie jaar promoveerde de groenhemden weer via een kampioenschap na een beslissingswedstrijd tegen ZZVV. Daarna groeide Borger uit tot een stabiele derdeklasser, maar volgde er na zes jaar toch weer een degradatie. Na twee jaar vierde klasse volgde weer promotie, maar het verblijf in de derde klasse bleef beperkt tot twee seizoenen. Vervolgens volgde het dieptepunt met twee degradaties naar de vijfde klasse. Borger was weer terug bij af, maar lijkt inmiddels weer op weg richting de derde klasse. Vorig jaar promoveerde het vanuit de vijfde klasse en ook dit seizoen kent het een goede start in de vierde klasse. Wie weet zit er opnieuw promotie in en herhaalt de geschiedenis zich opnieuw twintig jaar na dato.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorlopige deelnemerslijst FC Kanaalstreek Amateurtoto 2023/2024

De FC Kanaalstreek Amateurtoto, voor de echte voetballiefhebber en kenner van de Kanaalstreek.

Geslaagde keepersdag Boy Nijgh Voetbalschool

Afgelopen vrijdag (28 april, red.) organiseerde de Boy Nijgh Voetbalschool opnieuw een keepersdag. Met ...

Transfertalk: Wedde ziet doelpuntenmakers terugkeren

Wedde ziet komend seizoen twee echte doelpuntenmakers terugkeren.