Terug in de tijd: Harold Molanus denkt graag terug aan 2004

Oud Stadskanaal-speler denkt met weemoed terug aan de ontmoeting in 2004 tussen Stadskanaal en Musselkanaal.

Harold Molanus in zijn dagen als speler van SC Stadskanaal…

Vraag Harold Molanus naar de wedstrijd tussen Musselkanaal en zijn vroegere club SC Stadskanaal en een grote glimlach verschijnt op het gezicht van de oud-voetballer. De nu 45-jarige Molanus speelde de groen-blauwe derby ‘slechts’ twee keer, maar de herinnering aan de editie van september 2004 is warm: Molanus scoorde namelijk een hattrick in de met 1-5 gewonnen wedstrijd: “Wij hadden toen de veel betere ploeg, dus het was een terechte overwinning!”

Topselectie

Maar toch weet ook Molanus als geen ander dat er bij het spelen van een derby meer komt kijken dan voetbalkwaliteit: “Met Roeland Deuring, Wim van Klinken en René Becker hadden wij echt een heel goede ploeg staan, maar met veel publiek langs de lijn moet je altijd maar zien hoe één en ander verloopt.” De huidige trainer van vierdeklasser Bellingwolde kan zich vooral de spanning voorafgaand aan de wedstrijd goed herinneren: “Veel publiek en natuurlijk de onderlinge concurrentie tussen beide ploegen. Een gezonde strijd tussen twee buren die heel ver terug gaat in de tijd.”

Terugdenken

“Dat de wedstrijd in 2004 de eerste wedstrijd van het seizoen maakte het nog veel mooier”, aldus Molanus. Dit zal opgesloten zijn in het feit dat iedere ploeg na de voorbereiding gaat wil weten hoe men er nu werkelijk voor staat. En voor SC Stadskanaal leek dat in de seizoensopening wel goed te zitten: “Een mooiere openingswedstrijd kan een voetballer zich niet wensen. Hoewel het voetbal niet geweldig was, zoals je vaak ziet bij derby’s, denk ik graag terug aan die bewuste middag.”

Droomtreffer
Molanus was met drie treffers namelijk goud waard voor zijn ploeg: “Eén van de drie behoort tot de mooiste die ik in mijn loopbaan maakte. Ik kreeg de bal ter hoogte van de middenlijn en zag dat de keeper voor de goal stond. Ik besloot om te schieten en de bal viel precies onder de lat binnen, buiten bereik van de keeper. Heerlijk!”

Spannende middag

Wanneer we de oud-speler van onder andere SC Stadskanaal vragen naar zijn verwachtingen voor de editie van komende zondag, dan laat hij zich vooral leiden door de ranglijst van de derde klasse C: “Ik ken de ploegen niet goed genoeg om een voorspelling te doen. Feit is dat beide ploegen niet heel goed aan het seizoen zijn begonnen, dus er staat best was druk op de teams om drie punten te pakken. Het zou dus wel eens een leuke en spannende middag kunnen worden voor het publiek!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Niels Teuben gaat bij Mussel voor middenmoot en periode

Één van de vele spelers die afgelopen zomer terugkeerde op het oude nest is ...

Muhammed Yuksel: “Jongensdroom komt uit!”

Jarenlang joeg Muhammed Yuksel zijn voetbaldroom na. De aanvaller, die het afgelopen seizoen uitkwam ...